Obavijesti

Sport

Komentari 0

Rožman: Bitno je, nema alibija; Kulešević: Vježbali smo penale

Rožman: Bitno je, nema alibija; Kulešević: Vježbali smo penale
1

Rijeka i Osijek u nedjelju od 20.15 (HTV2, HNTV) igraju drugi polufinale Kupa. Tko prođe, bit će favorit u šibenskom finalu 1. kolovoza. Navijača nema, ali momčadi će biti nabrijane

VIDEO

Nakon što ćemo u subotu doznati tko će prvi u finale Kupa, Slaven Belupo ili Lokomotiva, nedjelja donosi i drugo polufinale u kojem će snage odmjeriti Rijeka i Osijek.

Rijeka brani naslov pobjednika Kupa, te lovi treće "Rabuzinovo sunce" u posljednje četiri sezone. Dosad je 12 puta igrala u polufinalu Kupa i šest puta stigla do finala, pri čemu je ukupno pet puta osvojila Kup.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Rijeka slavila naslov 2017.

Pokretanje videa...

Rijeka slavi naslov 01:52

- Moramo biti spremni i tako se ponašamo. Igrači su svjesni da je utakmica bitna i nema alibija - rekao je trener Rijeke Simon Rožman.

- Spremni smo za 'post-korona eru' - dodao je slovenski stručnjak.

Osijek i Rijeka su u Kupu odigrali osam međusobnih susreta i zanimljivo, nije bilo neodlučenih ishoda. Oba sastava upisala su po četiri pobjede, a dvaput je dalje prošao Osijek, a dva puta Rijeka.

Osječani su Rijeku oba puta izbacili u četvrtfinalu, dok je Rijeka jednom slavila u četvrtfinalu, a posljednji put u sezoni 2016/17. u polufinalu.

Prvi put bez Dinama i Hajduka, rekorderi su Vugrinec i - Mršić
Prvi put bez Dinama i Hajduka, rekorderi su Vugrinec i - Mršić

- Očekuje nas susret protiv iskusne momčadi s odličnim pojedincima, ali moramo se fokusirati na sebe. Kako biti bolji u svim fazama igre. Mislim da će odlučili neki mini detalji - naglasio je Rožman.

Osijek se deseti put probio do polufinala. Do sada je dva puta bio uspješan u polufinalima, a jednom je i osvojio Kup, 1999. u Maksimiru protiv Cibalije.

Svjestan je trener osječkog sastava Ivica Kulešević da će njegova momčad morati odigrati hrabro i odlučno u želji za pobjedom.

Rigorozna pravila za polufinale Kupa: Na stadionu do 186 ljudi
Rigorozna pravila za polufinale Kupa: Na stadionu do 186 ljudi

- Rijeka ima jako dobar napadački potencijal, no valja istaknuti kako je i defenzivno, prije ove prisilne stanke, izgledala vrlo sigurno. No imamo i mi svojih aduta, sigurno i kvalitetu za dobru prezentaciju i ostvarenje svojih želja i ciljeva - rekao je šef stručnog stožera Bijelo-plavih, poručivši da u ovom dvoboju neće biti prostora ni za kakve kalkulacije.

Kulešević je dodao kako bi bilo idealno izboriti prolaz u 90 minuta igre, bez obzira na to što smatra da su njegovi izabranici spremni i za eventualne produžetke. Uvježbavaju se i penali, što je i logično uoči eliminacijskih utakmica.

(jt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini