Obavijesti

Sport

Komentari 32

Rožman: S Dinamom hoću fajt! Pa ne može ti dres ostati čist...

Rožman: S Dinamom hoću fajt! Pa ne može ti dres ostati čist...
1

Samo 7-8 faulova je premalo. To sam rekao igračima i svjesni su toga. Nakon utakmice dresovi su im bili čisti, bijeli. Već protiv Dinama mora biti više fajta i 'agresije', kaže šef Ri struke

VIDEO

Sa Lokomotivom je bilo otužno loše (1-2). Prvo kolo ili ne, bilo odlazaka igrača i ozljede ili ne, ali Rijeka je u prvom kolu drugog dijela Prve HNL bila - ispod svih kriterija. Teško razočaranje za navijače nakon optimističnih najava po svršetku prvih samostalnih priprema pod ravnanjem Simona Rožmana.

Pokretanje videa...

00:20

Trener, kaže, nije bio ljut nego razočaran. A sad ga čeka četvrtfinale Kupa, na Rujevicu mu u srijedu od 17 sati stiže apsolutni dominator hrvatskog nogometa, moćni Dinamo.

- Dinamo je sigurno favorit, ali Kup je posebno natjecanje, sa iznenađenjima. Siguran sam u vrhunsku podršku navijača. Nedostajat će nam Prskalo, Capan, Galović i Pavičić, a i Acosty koji je pod antibioticima. Gorgon je imao temperaturu pa ćemo i za njega vidjeti  - priča Rožman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otvoreno nadigravanje s Dinamom, iskustvo govori, bilo bi nogometni suicid.

- O taktici pričam s igračima, a na pripremama smo uigravali sve pristupe. U jedno sam uvjeren: ako budemo disali zajedno onda je sve moguće!

Kastrati je s dva gola srušio Rijeku! Raspopović zabio čudo
Kastrati je s dva gola srušio Rijeku! Raspopović zabio čudo

Obrana je kod Lokomotive izgledala očajno, a sad vam stižu Oršić i Petković

- Escoval i Velkovski nisu prošlog vikenda odigrali na razini koju bi i oni sami htjeli, ali... Drugih nemamo. Uostalom, ključan je timski rad. Nećemo ići 'jedan na jedan' po cijelom terenu. Žao mi je zbog mladog Smolčića koji je ispao 'Pedro', ali rekli smo koji je klupski smjer, mladi dobivaju i dobivat će šansu. A nije on jedini krivac nego je bilo pogrešaka u nizu, a njegova je bila zadnja. Imam puno povjerenje u njega.

Uzroci nedopustivo loše igre u Kranjčevićevoj?

- Najlakše bi mi bilo posegnuti za alibijima i pričati kako ovo nisu dovoljno dobri igrači. Nisam nakon Lokomotive bio ljut nego razočaran. Ja u igračima vidim želju i kvalitetu koja može odgovoriti klupskim ciljevima: biti u vrhu i dati šansu mladima.

Kako vjerovati u prolazak s Dinamom ako se ne može ni do boda s Lokomotivom?

-  Rekao sam poslije poraza od Lokomotive javno, a onda i igračima: samo 7-8 faulova je premalo. Nakon utakmice dresovi su im bili čisti, bijeli. To više ne želim vidjeti. Već protiv Dinama mora biti više fajta i 'agresije'.

'Nema deset utakmica šanse nego ili jesi ili nisi za Rijeku'
'Nema deset utakmica šanse nego ili jesi ili nisi za Rijeku'

Otišao je i Puljić...

- Klub traži zamjenu. Da, pričali smo i sa Romanom Bezjakom no mislim da su njegovi financijski zahtjevi sada previsoki za nas.

Dinamo bez Olma, drukčija momčad ili...?

- Olmo je odličan igrač, ali Dinamo ima dvije momčadi i mislim da njima jedan odlazak ne može značiti neki preveliki udarac.

Jesu li Galović i Pavičić teže ozlijeđeni?

- Da, imaju rupture mišića i oni će malo duže izostajati. Treba paziti da ruptura ne ode u težu ozljedu i višemjesečnu pauzu.

Jeste li vježbali penale?

- Zna se koji su izvođači i vježbali smo penale. Da, moglo bi ih biti kako su suci krenuli ovog proljeća... - nasmijao se na kraju Simon Rožman.

Rožman: Ne tražim pojačanja, samo nek' se čuje huk tribina!
Rožman: Ne tražim pojačanja, samo nek' se čuje huk tribina!

Zagrebački dečko u riječkom dresu, Tibor Halilović, ovako je najavio Kup-derbi:

- Nema težeg, ali ni boljeg protivnika od Dinama za okrenuti priču na pozitivu. Probat ćemo se od početka nametnuti. Ipak smo mi aktualni osvajači Kupa. Velika većina nas koji smo osvojili trofej i dalje je tu. Ako budemo pravi u jednoj utakmici možemo izbaciti Dinamo!

Rujevica se otvara u 16.00 i navijači moraju biti svjesni da trebaju što ranije doći na stadion jer interes je velik. Na dan utakmice ulaznice na zapadu prodavat će se od 13.00, a na istoku od 15 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener