Sport

Komentari 8

Rožman: Ne tražim pojačanja, samo nek' se čuje huk tribina!

Rožman: Ne tražim pojačanja, samo nek' se čuje huk tribina!

Želja je sve bolja, dinamičnija i atraktivnija igra te plasman u Europu. Da, bit će i pogrešaka, ali ova Rijeka, posebno mladi igrači, zaslužuje da se s tribina stalno ori navijanje, kaže Rožman

Otišle su dvije trećine obrane (Kvržić, Župarić i Punčec), došao je Galović, a šansu će dobiti riječka nogometna mladost. Koliko će proljetna Rijeka biti drukčija u odnosu na svoja promjenjiva jesenska izdanja, lagana je misterija i za one najvjernije pratitelje Bijelih.

Onaj koji je plaćen da o tome zna više od bilo koga drugoga i da novu klupsku paradigmu pretvori u atraktivnu igru i plasman 'oko drugog mjesta' na tablici jest - šef struke, Simon Rožman (36).

- 'Ajmo odmah maknuti moguće alibije: imali smo dovoljno vremena za napraviti pomak u odnosu jesenski dio i taj pozitivni pomak sami od sebe očekujemo. Normalno da to neće odmah biti 'top', još će se dogoditi poneka prilagodba suparniku no bolji trebamo biti - priča nam mladi trener.

Riječ koju slovenski stručnjak najčešće izgovara je: 'sadržaj'. Ako kvaliteta igre, kao najvažniji sadržaj, ide nabolje onda se to u konačnici mora vidjeti i na rezultatu.

- Ma svjesni smo svi da smo Rijeka, a Rijeka mora biti vrh, ali niti ćemo biti bahati, niti imamo presiju osvajanja nekog konkretnog mjesta. Očekuje se da se plasiramo u Europu i da u toj Europi igramo sve bolje, a ideja kluba je atraktivnija, dinamičnija i modernija igra. To je sadržaj na kojem uporno radimo, to je temelj pobjeda kojima se nadamo.

Pripremna izdanja su bila 'toplo-hladno'...

- I to je normalno za pripremno razdoblje. Utoliko više jer su ove pripreme bile neuobičajeno kratke. Ali dobio sam što sam htio. Imam 20-ak prvotimaca, ne tražim pojačanja nego se nova imena mogu pojaviti samo ako ode netko tko je već u svlačionici. Želim samo da se dečke podrži s tribina. Glasno. I onda kad im ne ide. Oni su to zaslužili!

Dakle, zadovoljan pripremama.

- Jesam. Od najmlađeg do najiskusnijeg, svi su radili kako treba i za to ih treba pohvaliti. Puno su radili, puno toga ispravili što nam se jesenas nije sviđalo. Kažem, imam 20 prvotimaca i pritom ne gledam na datum rođenja. Normalno da nećemo mlade opteretiti nerealnim očekivanjima, ali prostor im se otvara i ako to zasluže nitko im neće stati na put statusa u prvoj momčadi ili u početnih 11 - rekao nam je Simon Rožman.

Mamić i Šimić koji su udaljeni iz prve momčadi još traže klub. Ako ga ne nađu Rijeka će im omogućiti najbolje moguće trenažne uvjete.

Bijeli u prvih pet utakmica drugog dijela sezone tri puta igraju doma: gostovanje kod Lokomotive, Dinamo u Rijeci (Kup), Belupo u Rijeci, odlazak kod Gorice i derbi s Osijekom na Rujevici.

Rijeka ne krije da su što se prve momčadi tiče 'radovi u tijeku', ali Rožmanu prvome na pamet ne pada suspregnuti realne, europske riječke ambicije.

I bilo bi sjajno kada bi navijači (a pretplatnika je preko 5000, više od pola kapaciteta Rujevice) stali uz novu priču i kad se bude slavilo i kad se dogodi spoticanje.

Jer Rijeka nije lelujavi instant-projekt nego priča koju se na Kvarneru godinama priželjkivalo. Vrh HNL-a sa sve češćim i jasnijim pogledom prema vlastitoj školi nogometa.

Griješit će, ali daju sve od sebe da riječkoj publici donesu i sve bolji nogometni doživljaj i što više vatrometa nakon trijumfa. Mladi Rijekin trener i mlada Rijekina momčad zaslužuju žestoku podršku sa svih Rijekinih tribina!

Najčitaniji članci