Obavijesti

Sport

Komentari 20

Rujevica je neosvojiva: Samo 6 remija Riječana u 36 utakmica

Rujevica je neosvojiva: Samo 6 remija Riječana u 36 utakmica
1

Dinamo je jedini u HNL-u izdržao pakao Rujevice nakon što je primio gol. Ostali su remiji bili bez golova. I to njih svega pet u čak 36 utakmica. Može li Hajduk slaviti u Jadranskom derbiju?

VIDEO

Nogometaši Rijeke danas će 37. put zaigrati na svojoj Rujevici natjecateljsku utakmicu. A vodeća momčad Prve HNL u svojem je dvorištu goropadna .Igrači Matjaža Keka u 36 nastupa upisali su 30 pobjeda i samo šest remija! Podatak je to vrijedan svakog divljenja.

Rijeka na svom stadionu ima sjajnu atmosferu, travnjak na kojem se rijetki uspijevaju snaći, pa tako dostojno parirati najčešće razigranom domaćinu. No Rijeka ima i visoku koncentraciju, kako individualne, tako i kolektivne kvalitete.

Rijeka se na novi stadion preselila 2. kolovoza 2015., a sve čari novog riječkog stadiona prva je osjetila Lokomotiva koja se nije snašla. Bivša momčad sadašnjeg izbornika Ante Čačića tog je dana poražena s glatkih 3-1. Bilo je to u dvoboju četvrtog kola Prve HNL sezone 2015/16., a strijelci u pobjedi Rijeke bili su Marin Leovac, Roman Bezjak i Anas Sharbini.

Leovac se tako u šestoj minuti upisao u povijest. Reprezentativni bek (sa šireg popisa) postao je prvi strijelac na novom stadionu hrvatskog viceprvaka. Zanimljivo, jedini gol za Lokomotivu u toj je utakmici postigao Franko Andrijašević, danas glavna karike Rijeke u pohodu na prvi naslov prvaka u povijesti.

Rujevicu je tako do danas "preživjelo" samo pet momčadi; to su Hajduk, Inter, Dinamo (dvaput), Split i Bašakšehir. Splićani su već u šestom kolu spomenute sezone odigrali 0-0, no Rijeka je tada već od 16. minute igrala bez isključenog Moisésa. Istina, brojčano stanje poravnalo se u 64. minuti nakon crvenog kartona Velázqueza, ali rezultat se nije mijenjao.

Drugi remi na svom novom stadionu Rijeka je odigrala u 10. kolu, tada su se na Rujevici provukli nogometaši Intera. I taj je dvoboj završio bez golova, a junak utakmice bio je Josip Posavec koji je u sudačkoj nadoknadi skinuo penal Filipu Bradariću. Rijeka i Dinamo na Rujevici su remizirali (0-0) u utakmici 32. kola iste sezone, dok je dva kola kasnije "nulu" (0-0) u riječkom dvorištu izvukao i Split.

Živu glavu na Rujevici je morao spašavati i Bašakšehir, danas drugoplasirana momčad turske Super Lige. Rijeka je u uzvratnom dvoboju trećeg pretkola Europske lige dvaput vodila, bila puno bolja i dominantnija momčad, ali Turci su s dva gola Edina Višće izborili željenih 2-2 te se plasirali u playoff-fazu Europske lige.

U posljednjem prvoligaškom derbiju 8. travnja Dinamo je postao prva HNL-momčad koja je primila gol na Rujevici i nije izgubila! Završilo je 1-1. Može li Hajduk biti prvi koji će srušiti Rujevicu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti