Sport

Komentari 1

Rukometašica Njemačke: Pa ja sam postala fan ove Hrvatske!

Rukometašica Njemačke: Pa ja sam postala fan ove Hrvatske!

Hrvatska sada više nije usporediva s onom od lani. Pokazali su impresivan rukomet s puno strasti, rekla je njemačka kapetanica Kim Naidzinavicius, a još ljepše riječi uputila je Antje Lauenroth

Rekao je Henk Groener, izbornik Njemačke, našem izborniku Nenadu Šoštariću da je samo on znao na ovom turniru koliko je Hrvatska dobra. Ali, da će Hrvatska biti pred polufinalom, vjerojatno to nije znao.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatske rukometašice slave

- Otkako smo igrali četiri puta prošle godine u četiri mjeseca, često sam u kontaktu s Nenadom. I jedini sam koji ih nije podcjenjivao niti sam iznenađen ovime. Hrvatska je snaga timski duh - rekao je Groener nakon što je Njemačka u ponedjeljak izgubila od Nizozemske, koju je on i pretvorio u velesilu, 27-28.

- To ne mijenja ništa, i prije smo znali da nam je Hrvatska utakmica odluke.

Njemice nas za polufinale moraju pobijediti, a ako Nizozemska pobijedi Rumunjsku, onda i s dva razlike. U Koprivnici, u utakmici kvalifikacija za SP prošlog lipnja, remizirali smo 24-24, potom u Hammu izgubili 21-25, a četiri mjeseca kasnije u Areni s "reprezentacijom hrvatske lige" bez Podravke izvukli 21-21. Ukupno u 29 utakmica izgubili smo 19 puta od Njemačke uz pet remija i pet pobjeda, ali nijednu u službenoj utakmici, što bi danas valjalo promijeniti.

- Hrvatska sada više nije usporediva s onom od lani. Pokazali su impresivan rukomet s puno strasti - rekla je njemačka kapetanica Kim Naidzinavicius.

Handbal Women WM 2019: Denmark - Germany

Još ljepše riječi uputila je Antje Lauenroth, prvo lijevo krilo i igračica Borussije Dortmund.

- Postala sam fan Hrvatske. Strašno je što sve izvlače iz sebe.

I danas ako naše cure izvuku bod, bit će dovoljno za polufinale, najveći uspjeh u povijesti. 

Najčitaniji članci