Obavijesti

Sport

Komentari 58

Hrvatice 'pregazile' domaćina pred očima vojvotkinje Kate...

Hrvatice 'pregazile' domaćina pred očima vojvotkinje Kate...
10

Hrvatske rukometašice odigrale su i posljednji susret u skupini protiv slabašne Velike Britanije. Bile su uvjerljivo bolje rezultatom 37-14. Potvrdile su 2. mjesto

VIDEO

Hrvatske se rukometašice nisu previše namučile u posljednjem susretu prije četvrtfinala protiv uvjerljivo posljednje momčadi skupine Velike Britanije. Slavile su izabranice izbornika Canjuge s visokih 37-14 i time osigurale drugo mjesto u skupini.

Velika Britanija bila je idealan protivnik za posljednji susret u skupini, uoči napora četvrtfinala. Hrvatske su se rukometašice imale priliku odmoriti i skupiti snage za napore koji im slijede. 

Na klupi su većinu susreta ostale Andrea Penezić, kao i Miranda Tatari. Obje su danas odmarale i dale priliku ostalim curama da stignu do veće minutaže i okuse nastup na Olimpijskim igrama.

S uvjerljivom su prednošću naše cure otišle na odmor. Bilo je 17-6 nakon pola sata igre.

Niti u jednom trenutku britanske se rukometašice nisu približile uvjerljivo dominantnoj Hrvatskoj. Susret su od prve do posljednje minute u svojim rukama imale igračice trenera Vladimira Canjuge.

Raspucale su se sve redom i opušteno odigrale oba poluvremena. Ležerna i neopterećena  igra donijela je uvjerljivu prednost i u nastavku.

Hrvatske su rukometašice uvjerljivo dobile domaćine 37-14. A sve je s prepune tribine Copper Box dvorane pratila omiljena Britanska princeza Kate koja je bez obzira na težak poraz Velike Britanije uživala u svakom trenutku ovog, za Britance, novog sporta.

Najbolji strijelci kod Hrvatske bile su Sonja Bašić i Dijana Jovetić sa pet, te Šerić sa četiri gola. Briljirale su i golmanice Grubišić sa 10 i Jelčić sa 12 obrana.

U drugoj skupini dva se susreta još moraju odigrati, onaj između Norveške i Španjolske i Danske i Francuske kako bi Hrvatska konačno doznala svoje protivnike u četvrtfinalnom susretu.

Tko dođe, dođe, cure su spremne!

- Velika Britanija je možda bio lakši protivnik, ali opet smo morale igrati sto posto kako bi ostvarile dobar rezultat. Sad nam slijedi četvrtfinale u kojem moramo igrati kao do sada i možemo dobiti svakoga.

S Dijanom Jovetić slaže se i najbolja igračica u hrvatskom sastavu  Andrea Penezić.

- Kiksale smo u prvom susretu, istina je, ali u ostalim smo susretima pokazale svoje pravo lice i pobijedile četiri utakmice u nizu. Sada je manje bitno tko će nam biti protivnik. Francuskinje igraju najbolje, ali hoće li to biti one, Koreja, Španjolska ili netko drugi nama je svejedno. Iduća utakmica nam je utakmica života i moramo misliti samo na rezultat.

OI, rukomet (žene), 5. kolo:

A skupina:

HRVATSKA – Velika Britanija 37-14

Rusija – Crna Gora 25-25

Brazil – Angola 29-26

Redoslijed: 1. Brazil 8, 2. HRVATSKA 8. 3. Rusija 7, 4. Crna Gora 5, 5. Angola 2, 6. Velika Britanija 0

B skupina:

Južna Koreja – Švedska 32-28

Norveška – Španjolska (kasnije)

Danska – Francuska (kasnije)

Redoslijed: 1. Francuska 7 (-1), 2. Južna Koreja 7, 3. Norveška 5 (-1), 4. Španjolska 5 (-1), 5. Danska 2 (-1), 6. Švedska 0



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta