Obavijesti

Sport

Komentari 0

Rukometašice se okupile uoči Eura, sad znaju i gdje će igrati

Rukometašice se okupile uoči Eura, sad znaju i gdje će igrati

Korona virus poremetio je organizaciju Europskog prvenstva za rukometašice. Norveška je otkazala domaćinstvo gdje je trebala igrati i Hrvatska, ali Danci su našli rješenje

VIDEO

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu i odmah nakon testiranja na korona virus krenula na pripreme u Poreč.

U Poreču će se obaviti završne pripreme za Europsko prvenstvo koje bi se od 3. do 20. prosinca trebalo odigrati u Danskoj. Nakon nekoliko dana intenzivnih konzultacija i pregovora u ponedjeljak je potvrđeno da će Danska biti domaćin svih skupina u Herningu i Koldingu gje će Hrvatska igrati protiv Nizozemske, Mađarske i SRbije.

Danska je odlučila sama preuzeti organizaciju Eura nakon što je Norveški rukometni savez, koji je trebao biti suorganizator, prošli tjedan objavio da u trenutnoj zdravstvenoj situaciji nije u mogućnosti na svom teritoriju organizirati igranje utakmica.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Protekli tjedan bio je izuzetno izazovan u ova ionako izazovna vremena - rekao je predsjednik EHF-a Michael Wiederer.

 Fleksibilnost i napori koje su DHF s predsjednikom Perom Bertelsenom i glavnim tajnikom Mortenom Stigom Christensenom na čelu njihovog visoko motiviranog osoblja pokazali ovaj tjedan ne mogu se dovoljno visoko ocijeniti, posebno kada se uzme u obzir stvaranje sigurnog okruženja za sve ukjučene na drugom, posve novom mjestu. Euro za rukometašice je najvažnija platforma za promociju ženskog rukometa u Europi, a sada se radujemo što ćemo vidjeti najboljih 16 ekipa koje će u prosincu izaći na terene u Herningu i Koldingu - dodao je.

U ponedjeljak je, pak, u HRS stigla informacija iz Koprivnice o novom proboju korona virusa u Podravka Vegetu, iz koje je čak pet ključnih igračica nacionalne vrste. Uza sve prometne poteškoće, u ponedjeljak je spriječen dolazak Ane Debelić iz Rusije, pa će ona stići naknadno, kao i Ćamila Mićijević. Da bi mogao normalno trenirati, izbornik Nenad Šoštarić je s pričuvne liste pozvao Ines Domjan.

- Kao i svi ostali, i mi ćemo se krenuti pripremati i pokušati prvo vidjeti gdje smo, čisto fizički, jer svaka igračica ima drugačiji ritam treninga i utakmica. Nakon toga ćemo pripreme potrošiti na varijante taktike kako bi što spremniji ušli u prvenstvo - kazao je izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Nenad Šoštarić

- U ovoj cijeloj situaciji nije se igralo puno utakmica, do zadnjeg trenutka se nije znalo hoće li se održati. Tako da sam sretna i jedva čekam krenuti, gladna sam rukometa, vjerujem da smo svi. I evo, jedva čekamo da krene - kazala je Katarina Ježić, kapetanica Hrvatske.

Herning će ugostiti ekipe skupine A (Francuska, Danska, Crna Gora, Slovenija) i skupine B (Rusija, Švedska, Španjolska, Češka). Utakmice jedne glavne grupe i finalne faze natjecanja zadnjeg vikenda također će se igrati u Herningu.

Kolding će ugostiti momčadi skupine C (Nizozemska, Mađarska, Srbija, Hrvatska) i skupine D (Rumunjska, Norveška, Njemačka, Poljska). Ove dvije grupe prvotno su trebale igrati u Trondheimu u Norveškoj. Utakmice druge grupe glavnog kola također će se igrati u Koldingu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija