Sport

Komentari 2

Paradoks: Izborio završnicu LP-a u PSG-u, a osvojio je s Kielom

Paradoks: Izborio završnicu LP-a u PSG-u, a osvojio je s Kielom

EHF je inzistirao da se odigra jer novac diktira sve, pa i pod cijenu da se oštete drugi jer Kielce, Pick Szeged, Flensburg sigurno su mislili da na terenu mogu izboriti završnicu na koju je EHF dekretom poslao Kiel, PSG, Barcelonu i Veszprem

Da je sve normalno, a, nažalost, nije i ne znamo kada će biti, još početkom lipnja dobili bismo nasljednika Vardara. Međutim, dobili smo ga pola godine kasnije na završnici koja nije regularna, no pisat će se Kielu, ako se tko bude sjećao okolnosti, naslov europskog prvaka za sezonu 2019./2020.

EHF je inzistirao da se odigra jer novac diktira sve, pa i pod cijenu da se oštete drugi jer Kielce, Pick Szeged, Flensburg sigurno su mislili da na terenu mogu izboriti završnicu na koju je EHF dekretom poslao Kiel, PSG, Barcelonu i Veszprem. Jer, bitno je da se nešto odigra pa kako god.

Pa onda na toj završnici Sander Sagosen bude ta karika koja je nedostajala Kielu za četvrti naslov prvaka Europe. Što bi bilo u redu da tu istu završnicu nije izborio kao igrač PSG-a. Rukometni apsurd za kojim najviše žali PSG jer bez Norvežanina nijedna momčad na svijetu ne može biti ista. 

- Znali smo da će biti pakleno teško, igrali smo dva puta s Barcelonom u studenom i nismo dobro prošli. Isplanirali smo sjajnu taktiku i maksimalno je sproveli na terenu, uspjeli smo ih usporiti i odigrati odlično napad 7 na 6. Ovo finale je remek-djelo Filipa Jiche, ništa manje od toga. Osjećaj je neopisiv, ostvarilo mi se ono što sam sanjao od svoje pete godine života, da osvojim Ligu prvaka. Jako sam ponosan na naš tim, na sve ono što smo učinili u ova dva dana - rekao je Sagosen nakon finalne pobjede 33-28.

EHF FINAL4 Men

- Znali smo koliko dugo oni nisu izgubili utakmicu i da moramo biti fenomenalni. Landin je dokazao da je najbolji golman na svijetu, ukazao se kada se lomila utakmica, sedam minuta mu nisu dali gol. Odlična je bila i defenzivna zona, pomagali smo Landinu, a i on nama. Igrali smo timski, kao i uvijek. Kiel je veliko i divno zajedništvo, ekipa i klub, sretan sam što ćemo se svi radovati.

Najčitaniji članci