Obavijesti

Sport

Komentari 72

'Prednost je što prvu igramo doma, ali Barca je ipak favorit'

'Prednost je što prvu igramo doma, ali Barca je ipak favorit'
3

Prednost je što prvu utakmicu igramo kod kuće. Pokazali smo to i protiv Juventusa u četvrtfinalu. No i dalje mislim da je Barca prvi favorit za naslov, kaže Rummenigge

VIDEO

Barcelona je pravo mjerilo vrijednosti u europskom nogometu. Posljednjih godina osvojili su Ligu prvaka više puta nego bilo koja druga momčad. U ovom su trenutku najbolja momčad u Europi sa čudesnim napadačkim potencijalom, rekao je direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Prisjetio se Karl-Heinz i bolnih utakmica s Barcelonom 2009. Tada su Katalonci u četvrfinalu Lige prvaka slavili s ukupnih 5-1 (4-0 i 1-1).

- Uh, sjećam se toga. Pošteno su nas prizemljili i ne želim se uopće prisjećati toga, bilo je strašno bolno. No sada imamo sjajnu priliku pokazati da smo se poboljšali od tada. Vidjet ćete dvije fantastične utakmice na najvišem mogućem nivou.

Rekao je i nešto i o rasporedu utakmica. Za razliku od ostali Rummenigge ne misli da je uzvrat kod kuće prednost.

- Mislim da je prednost to što prvu utakmicu igramo u Münchenu. Dokazali smo to i protiv Juventusa kada su ljudi govorili da nam je to nedostatak. No mi smo odigrali fantastičnu utakmicu kod kuće i postavili temelje za prolaz u Torinu - priča Rummenigge koji je za kraj dodao:

- I dalje mislim da je Barcelona najveći favorit za osvajanje Lige prvaka.

Barcelonin predstavnik na ždrijebu Lige prvaka u Nyonu bio je njihov bivši golman Andoni Zubizaretta.

- Bit će to odlične utakmice. U polufinalu su ostale četiri velike momčadi koje vole igrati nogomet. Jako nam je drago da smo i mi ovdje - rekao je legendarni golman.

Svom budućem klubu mogao bi pomoći i bivši trener Barcelone, Pep Guardiola.

- Neće nam trebati Pepove insajderske informacije, imamo mi odlične i iskusne stručnjake na klupi - zaključio je Rummenigge.

U prilog Bayernu, ali i Borussiji koja igra protiv Reala, ide činjenica da njemačke momčadi nisu izgubile niti jednu od šest utakmica u ovogodišnjoj Ligi prvaka od španjolskih ekipa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...