Obavijesti

Sport

Komentari 135

Ruši rekord: Messi bi mogao dati 70 golova u ovoj sezoni?!

Ruši rekord: Messi bi mogao dati 70 golova u ovoj sezoni?!
1

Španjolski analitičari izračunali su da do kraja sezone Messi stigne odigrati još 33 utakmice: S dosadašnjim prosjekom sezonu bi mogao završiti s čak 70 golova

VIDEO

Mnogi su osporili njegov izbor za najboljeg nogometaša svijeta u protekloj godini. No Leo Messi ni jednom riječju nije im poručio da nisu u pravu jer je čudesni Argentinac izvan travnjaka šutljiv, nesklon ikakvim raspravama. Ali svima njima odgovorio je u prvom pojavljivanju na terenu.

Njegova Barcelona igrala je preksinoć u kupu protiv Betisa, a Messiju je trebalo 29 minuta da ih “pomete” s terena. U tih manje od pola sata Katalonci su vodili 3-0, a sva tri gola zabio je Argentinac.

- Mislim da je Leo i večeras svima pokazao kako su u krivu ako i dalje misle da nije zaslužio Zlatnu loptu. On je najbolji nogometaš na svijetu i sasvim zasluženo najbolji igrač u protekloj godini - rekao je Pep Guardiola, koji je ponos što su sva tri prvoplasirana igrača iz njegova kluba zamijenio obranom teze da je omaleni Argentinac najbolji.

Messi je na dobrom putu da potuče i osobne i klupske rekorde. Ove je sezone 27 službenih nastupa u Barçinu dresu iskoristio za 31 gol. Nedostaje mu samo 17 golova do vlastitog rekorda i rekorda Barcelone. Prošle je sezone Messi zabio 47 golova za katalonsku momčad u službenim utakmicama, baš kao i Brazilac Ronaldo tijekom sezone 1996/1997.

Španjolski analitičari izračunali su da do kraja sezone Messi teoretski stigne odigrati još 33 utakmice: 20 u španjolskom prvenstvu, sedam u Ligi prvaka i pet u Kupu kralja (pod uvjetom da Barcelona dospije do finala obaju natjecanja). S dosadašnjim prosjekom sezonu bi mogao završiti s nevjerojatnih 70 golova. 

Leo je ukupno zabio 158 golova za Barcelonu, te mu Escola na četvrtom mjestu najboljih klupskih strijelaca svih vremena bježi samo šest golova. Ostane li zdrav, Leo će bez problema oboriti sve rekorde.

I Iniesta i Xavi slavili s Messijem

U Barceloninoj svlačionici nema ni trunke zavisti. Iako su Iniesta i Xavi izgubili bitku s Messijem za Zlatnu loptu, radovali su se njegovu trijumfu. Već u avionu kojim su se vraćali iz Züricha u Barcelonu bilo je pjesme, popili su koju čašicu, slavili su kao da je pobijedila Barca, a ne samo Leo Messi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku