Obavijesti

Sport

Komentari 182

Ruski naftni div postao sponzor Hajduka: Prepoznali smo da ste najveći hrvatski sportski brend

Ruski naftni div postao sponzor Hajduka: Prepoznali smo da ste najveći hrvatski sportski brend

Jakobušić je to najavio članovima prije nešto manje od mjesec dana, a sad je i formalizirano. Bivši šef te kompanije lani je poginuo u čudnim okolnostima u bolnici, a drugi direktor stradao od otrova

VIDEO

Lukša Jakobušić na ćakuli s članovima kluba 9. srpnja najavio je da će novi sponzor Hajduka postati ruska naftna kompanija Lukoil, a to je ovaj petak i formalizirano potpisom ugovora na Poljudu između predsjednika kluba i izvršnog direktora hrvatske podružnice Lukoila.

- Stvarno smo počašćeni, ovo je veliki dan za nas. Hajduk je najveći sportski brend u Hrvatskoj, mi to prepoznajemo i nadamo se kako ćemo kroz tu suradnju ostvariti puno kvalitetnih zajedničkih projekata - rekao je Arash Repač iz Lukoila.

POGLEDAJTE VIDEO: Redovi za ulaznicu za Hajduk - PAOK

Pokretanje videa...

hajduk 00:32

Naftna kompanija ponudit će od idućeg četvrtka Hajdukovim navijačima karticu lojalnosti za ostvarivanje popusta na benzinskim postajama od koje će koristi imati i sam klub.

- Vidjeli smo iskrenu želju da nešto napravimo zajedno. S obzirom na to da i sam dolazim iz poduzetništva, mogu razumjeti da je ovo posao, ali kod Hajduka uvijek postoji i jedna druga komponenta, a to je emocija. Nije slučajno da jedna od najvećih svjetskih naftnih kompanija izabere Hajduk. Vjerujem da je ovo tek početak. Potpisujemo ugovor u okolnostima izazovnim za Hajduk i za Lukoil, za Europu i svijet. Ali zato je ovo znakovito jer ono što se u teškim vremenima potpiše ostaje trajno - kazao je Jakobušić.

Lukoil je prošle godine javno osudio rusku invaziju na Ukrajinu u priopćenju 3. ožujka, izrazio zabrinutost zbog rata, upozorio na tragične događaje u Ukrajini i pozvao na primirje, ozbiljne pregovore i diplomaciju.

Bivši šef poginuo nakon kritike rata u Ukrajini

Dan poslije te objave, devet dana od početka rata, bivši austrijski kancelar Wolfgang Schüssel, koji se zalagao za takav sadržaj priopćenja, dao je ostavku na mjesto upravnog odbora naftnog diva.

Prvog dana rujna prošle godine u misterioznim okolnostima u moskovskoj Središnjoj kliničkoj bolnici poginuo je predsjednik upravnog odbora Lukoila Ravil Maganov. Službeno, od ozljeda zadobivenih padom kroz prozor. Dogodilo se to nekoliko sati nakon što su Amerikanci naložili zapljenu Lukoilova aviona od 45 milijuna dolara. Ruske vlasti tvrdile su da si je sam presudio, ali mnogi u to ne vjeruju.

Iste godine u svibnju je bivši direktor Lukoila Aleksander Subotin umro od srčanog udara u kući moskovskog šamana. Ruski mediji tvrdili su da je popio napitak koji je sadržavao otrov žabe u pokušaju da ublaži posljedice mamurluka.

Lukoil ima 400 zaposlenika u Hrvatskoj i 46 benzinskih postaja, od čega sedam u Splitu i 17 u Dalmaciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše