Obavijesti

Sport

Komentari 36

Ruski sportaši zgrozili svijet: Formirali zloglasni ratni simbol

Ruski sportaši zgrozili svijet: Formirali zloglasni ratni simbol

SKA je, inače, akronim za "vojni klub", dok je Dinamo Moskva, pak, najstariji sportski entitet u Rusiji, momčad vezana s Ministarstvom unutarnjih poslova, a ranije s KGB-om

Iako su ruskim klubovima zabranjena natjecanja pod okriljem raznih europskih i svjetskih sportskih tijela, njihova domaća natjecanja odvijaju se po rasporedu... 

Pokretanje videa ...

Rusi ostavili oružje na bojištu 01:46

Tako su se jučer susrele momčadi SKA Neftjanik i Dinamo Moskva u "bendiju", sportu na ledu nalik hokeju, osim što su dimenzije terena nešto veće jer momčad igra s 11 igrača u polju, a ne koristi se pak, već loptica.

U napadu na bazu kod Lavova devet ubijenih i 57 ranjenih...
U  napadu na  bazu kod Lavova devet ubijenih i 57 ranjenih...

Kako god, te su dvije momčadi, u prošlosti usko povezane s državom, uoči susreta na ledu formirali slovo "Z", koje je ispisano na ruskim vozilima koja napadaju Ukrajinu te koje se općenito veže uz Putinovu agresiju na susjede.

SKA je, inače, akronim za "vojni klub", dok "Neftjanik" predstavlja sponzora budući da je momčad financirana od strane Rafinerije nafte Habarovsk, dok je Dinamo Moskva, pak, najstariji sportski entitet u Rusiji, momčad vezana s Ministarstvom unutarnjih poslova, dok je se za vrijeme Hladnog rata povezivalo s KGB-om. 

Podsjetimo, prošlog tjedna se ruski gimnastičar Ivan Kuljak  na Svjetskom prvenstvu u Dohi pojavio na ceremoniji s ispisanim slovom "Z" na prsima zbog čega su nadležna tijela najavile istragu, dok je mladi sportaš naišao na osude sa svih strana svijeta.

Putinov medij objavio je plan za novi svjetski poredak? 'Era zapadne dominacije je gotova'
Putinov medij objavio je plan za novi svjetski poredak? 'Era zapadne dominacije je gotova'
Bivši kancelar Schroeder satima u Moskvi razgovarao s Putinom
Bivši  kancelar Schroeder satima u Moskvi razgovarao s Putinom