Obavijesti

News

Komentari 16

Bivši kancelar Schroeder satima u Moskvi razgovarao s Putinom

Bivši  kancelar Schroeder satima u Moskvi razgovarao s Putinom

Schroeder, socijaldemokratski kancelar od 1998. do 2005., član je uprave ruskoga naftnog diva Rosnefta i predsjednik je odbora dioničara tvrtke zadužene za izgradnju plinovoda Sjeverni tok 2, projekta..

Bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder sastao se s Vladimirom Putinom u četvrtak navečer i razgovarao nekoliko sati u pokušaju da okonča rat u Ukrajini, objavio je njemački list Bild am Sontag (BamS), no nije poznato što je postigao. Citirajući osobu detaljno upućenu u Schroederove aktivnosti, tjednik piše da je Schroeder također dugo razgovarao s najbližim Putinovim savjetnicima.

POGLEDAJTE EKSKLUZIVNI INTERVJU S MINISTROM MARIĆEM:

Schroeder je zajedno sa suprugom Moskvu napustio i odletio u Istanbul, prenosi list, ne otkrivajući detalje razgovora.

Rusija od Kine tražila vojnu pomoć. Sutra najavljen četvrti krug pregovora ovaj put online
Rusija od Kine tražila vojnu pomoć. Sutra najavljen četvrti krug pregovora ovaj put online

Bivši kancelar, koji je Putinov osobni prijatelj i ima veze s ruskim tvrtkama, sastao se sa skupinom Ukrajinaca povezanom s ukrajinskim izaslanstvom za mirovne pregovore s Rusijom u Turskoj u ponedjeljak navečer, piše list. Izvor je za BamS rekao da je Schroeder trenutno jedina osoba koja ima osobne kontakte s Putinom i s ukrajinskim dužnosnicima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Voditelj poludio kada mu je gost rekao da ruski vojnici umiru u Ukrajini: 'Ja ću ti reći što rade'
Voditelj poludio kada mu je gost rekao da ruski vojnici umiru u Ukrajini: 'Ja ću ti reći što rade'

Internetski list Politico prvi je izvijestio da Schroeder leti u Moskvu na razgovore s Putinom, a izvori iz njemačke vlade rekli su da nije bila uključena u organizaciju toga posjeta. Vladin ured za medije referirao se na primjedbe kancelara Olafa Scholza u petak kada je odbio komentirati sastanak, osim što je rekao da će uzeti u obzir sve rezultate i uključiti ih u druge napore u kojima je angažiran.

Scholz, koji u ponedjeljak putuje u Tursku, u subotu je razgovarao s Putinom u trostranom telefonskom razgovoru s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Čelnik NATO-a: 'Rusija bi mogla upotrijebiti kemijsko oružje'
Čelnik NATO-a: 'Rusija bi mogla upotrijebiti kemijsko oružje'

Schroeder, socijaldemokratski kancelar od 1998. do 2005., član je uprave ruskoga naftnog diva Rosnefta i predsjednik je odbora dioničara tvrtke zadužene za izgradnju plinovoda Sjeverni tok 2, projekta koji je zaustavljen.

Suočio se s pozivima nekih političara njemačke vlade da se povuče iz svoje uloge zbog ruske invazije na Ukrajinu.

PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU