Sport

Komentari 4

Ruski trener šokirao: Radije bih upucao suca nego Hitlera...

Ruski trener šokirao: Radije bih upucao suca nego Hitlera...

Viktor Zubčenko trenira nogometnu momčad Sveučilišta Rostov, a nakon jedne utakmice je toliko poludio na suca da ga je usporedio s Hitlerom i Napoleonom

Obračuni trenera sa sucima učestali su u gotovo svim sportovima, no jedan ruski trener je pretjerao i prešao granicu zdravog razuma.

Viktor Zubčenko (34) je trener nogometne momčadi Sveučilišta Rostov, a poslije jedne utakmice je izgubio razum i totalno poludio. Iz njega je kipjela mržnja i bijes prema sucu. Usporedio ga je s povijesnim ruskim neprijateljima, diktatorom i zločincem Adolfom Hitlerom te s Napoleonom Bonaparteom.

- Da imam dva metka i Hitlera, Napoleona i ovog suca ispred sebe, ispalio bih oba metka u suca - rekao je Rus i šokirao sve. Zaista je nepojmljivo da netko ovakvo nešto javno izjavi u 21. stoljeću.

Nije otkrio što je razlog ovakvih izjava i što mu je sudac napravio, no ovakav govor mržnje je za svaku osudu. Bez obzira na njegove frustracije i ljutnju zbog lošeg rezultata i možda loših sudačkih odluka, kako netko s ovakvim izjavama može biti uzor studentima?

Zbog ovoga je postao poznat diljem Rusije, a nogometnu karijeru proveo je po ruskim niželigaškim travnjacima.

 

Najčitaniji članci