Obavijesti

Sport

Komentari 22

S. Bilić: Naš je plan prije Eura bio plasman u finale

S. Bilić: Naš je plan prije Eura bio plasman u finale
8

Na posljednjoj novinarskoj konferenciji u Bad Tatzmannsdorfu pred novinare je sjeo izbornik Slaven Bilić, koji je rezimirao nastupe na Euru

VIDEO

Izuzetno sam ponosan na igrače i na cijeli stožer. Mislim da smo bili veliki i u ponašanju i što se tiče kvalitete igrača. Smatram da smo napravili velik uspjeh s prolaskom prvog kruga. Ipak, iako nismo to prije htjeli širiti, plan prije prvenstva bio je ulazak u finale. Zato smo još više razočarani i tužni - započeo je Bilić posljednje druženje s novinarima u Austriji.
Tada se još jednom osvrnuo na četvrtfinalni dvoboj s Turskom, točnije na trenutak kad je Senturk izjednačio:
- Gol nismo primili nesretno, napravili smo dvije pogreške. Jednostavno nismo prepoznali situaciju. Kad smo došli do lopte nakon postignutog gola trebali smo bolje reagirati, no mi smo im dali priliku da naprave jedino što mogu u tom trenutku. Svakako mislim da smo zaslužili više. I Turci su imali svojih trenutaka, no u većini slučaja bili su bezopasni. To je njihov način igre. Mi smo imali puno više prilika za postići gol.
Izbornik je objasnio kontroverznu situaciju vezanu za posljednju zamjenu, a naglasio je kako ne krivi suce.
- Tražili smo zamjenu, četvrti sudac je imao papir u rukama i dvaput je zvao glavnog suca. Bila su dva prekida, a pretpostavljam da je sucu u glavi bilo samo odsvirati kraj. No ne može se svirati kad je lopta u šesnaestercu. Siguran sam da je ta lopta odbijena deset metara dalje, da bi svirao kraj.
Bilić je tješio igrače na samom travnjaku, a isto je radio u svlačionici.
- Svi smo bili tužni, većina je plakala, a nekoliko njih je jecalo i ridalo. To je za svih bio šok.
Potom je objasnio odluke o zamjenama igrača:
- Pokrivača smo poslali na zagrijavanje jer su Pranjića već u desetoj minuti presjekla leđa. Na kraju poluvremena rekao mi je da će teško moći izdržati. Na odmoru je dobio injekciju, a u drugom dijelu mi je rekao da je sve u redu i da može igrati. Budući da nam se napadači najviše troše njih smo mijenjali planski. Kalkulirali smo s Lekom, no Srna i Pranjić su rekli ne osjećaju probleme. Igrali su kvalitetno, tako da njihova izmjena nije bila potrebna. Nismo čuvali zamjenu kako bi uveli Runju da brani penale jer su oba naša vratara za njih specijalisti. Zamjenu nisam izvršio jer su Turci padali, a mi dominirali kako se bližio kraj.
Iako je Hrvatska na Euru stvarala podosta prilika, ne može se pobjeći od toga da realizacija nije bila najbolja.
- Jedino protiv Njemačke smo imali "tampon" od dva gola, a ovo drugo je bilo na knap. Ako izostavimo drugo poluvrijeme protiv Austrije, s obzirom na prilike koje smo imali postizali smo nerealno malo golova. Nemojte shvatiti krivo, no od kad nema Da Silve imamo taj problem realizacije. To je logično, zato što je malo takvih igrača. Maknite Rusiji Pavlučenka ili Italiji Tonija i oni će imati isti problem - objasnio je Bilić, koji se dotakao igrača koji se spremaju na oproštaj od reprezentacije.
- Mi smo već nekoliko mjeseci spremni na to da će se neki oprostiti. U vidu kvalitete na tim smo pozicijama dobri, a stvar je u tome što odlaze lideri. Pričao sam s Nikom Kovačem i dogovorili smo se da ćemo prespavati i malo se odmoriti. Ovo je bilo veliko fizičko i psihičko pražnjenje, tako da nije pravo vrijeme za donošenje krucijalnih odluka - ostavio je Bilić malu mogućnost da Niko nastavi sa Hrvatskom.
Što se tiče pojedinaca, nije želio izdvojiti nekog tko je iznio najveći teret, već je istaknuo kako je grupa najzaslužnija za rezultat:
- Svi su dali sve o sebe. Nogomet je danas takav da ne smiješ imati slabu točku. Mi ne bismo ostvarili tri pobjede i jedan remi da smo je imali. Jasno je da su neki bili bolji od drugih, no svaki je dao velik obol ovom rezultatu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'