Sport

Komentari 19

S Dinamom je osvojio 7 naslova, igrao s Modrićem, Mandžom, a sad u kampu uči mlade golmane

S Dinamom je osvojio 7 naslova, igrao s Modrićem, Mandžom, a sad u kampu uči mlade golmane

S djecom radim individualno, imat će predavanja o prehrani, sve će biti snimano, želim mladim golmanima priuštiti i pokazati sve ono što u moje vrijeme nije bilo moguće, rekao je Filip Lončarić, bivši golman Dinama

Listopad 2006. Dinamo je dva tjedna prije ispao od Auxerrea, u Maksimiru je izgubio 2-1, a glavnim krivcem proglašen je pokojni Ivan Turina. Taj krimen djelovao je na Turinu i Josip Kuže uoči odlaska na Poljud odlučio je napraviti promjenu i na gol staviti Filipa Lončarića- Strašno talentiran golman, bit će jedan od najvećih - objasnio je tada Kuže. 

O Lončariću je pričala cijela Hrvatska, mladi golman koji ne poznaje tremu, svejedno mu je brani li na školskom ili pred 35.000 ljudi. A upravo ga je na Poljudu čekalo 35.000 ljudi. Nema bolje pozornice za debi. Dinamo strašno jak, Modrić, Eduardo, Ćorluka, Vukojević. Završilo je 2-2, a Lončarić je oba gola primio iz penala. Nažalost, jednu veliku karijeru zastavile su brojne ozljede. Sudjelovao je u sedam naslova, pet Kupova i dva Superkupa. 

- Osjećam dug prema nogometu i zato želim nešto vratiti. Napravio sam kamp za mlade golmane, trajat će tri dana, radit ćemo individualno, to je najbolji način rada. Strašno je važan taj razvojni proces golmana, a želimo ih podučiti ono što u moje vrijeme nije bilo moguće. Puno stvari sam prošao, znao sam biti težak i želim mladim golmanima omogućiti ono što ima vrlo malo klubova - kaže Lončarić.

U kamp za golmane mogu se prijaviti djeca od 11 do 19 godina, traje tri dana, a mladi golmani susret će se s tehničkom obradom, frekvencijom koraka, hvatom i pasom lopti, stvari koje su uzuzetno važne za mlade golmane. I što je najbolje, učit će od golmana koji je branio protiv najvećih napadača. 

- Želimo im ponuditi priču, između treninga imat će predavanje o pravilnoj prehrani, imat će sportski obrok u kojem neće biti, primjerice, pohane piletine, gaziranih sokova i stvari koje nisu zdrave. Sve će biti snimano, imat će i predavanje magistra nutricionizma Dominika Lončarića... Želim napraviti jednu lijepu nogometnu priču - kaže Lončarić.

Nogomet je počeo igrati s osam godina, a svačionicu je dijelio sa svjetski poznatim nogometašima poput Luke Modrića, Marija Mandžukica, Eduarda da Silve, Vedrana Ćorluke, Jensa Nowotnyja... 

Za sve mlade golmane koji žele iskusiti jedno vrijedno golmansko iskustvo, osjetiti što znači dašak profesionalizma, napraviti prvi korak prema potencijalno velikoj karijeri, poslušati i naučiti što je profesionalizam i kako se odnositi prema nogometu... Eto prilike... 

POGLEDAJTE VELIKI INTERVJU S LEGENDARNIM TRENEROM ĆIROM BLAŽEVIĆEM: 

Najčitaniji članci