Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

S medaljom oko vrata Jelena masira atletičare do 3 ujutro...

ATLETSKA FIZIOTERAPEUTKINJA Sa svojih 56 kilograma Splićanka Jelena Gabelica bez problema “pegla” grdosiju od čovjeka od 130 kilograma, kao što je naš Stipe Žunić

Foto: Privatna arhiva
21 komentara

Svjesna sam da su mi u ruke povjereni vrhunski sportaši te da ne smijem napraviti ništa što bi pokvarilo njihova savršena tijela i formu, nego im moram pomoći da se pripreme za natjecanje, kaže Jelena Gabelica, Splićanka koja se brine o karijerama Sandre Perković, Stipe Žunića, a odnedavno i Blanke Vlašić...

Neki to zovu “štimanje”, neki “dricavanje”, neki “peglanje”, a za Jelenu Gabelicu to je jednostavno - posao.

- Ja im jednostavno kažem da idemo raditi i to je to.

A to što fizioterapeutkinja Jelena Gabelica radi s vrhunskim sportašima nekome se može činiti jednostavno, no ona tvrdi kako je to prilično zahtjevan i složen posao.

 

#toVamJeTaHrvatska #malaAliImaDusu @discus70queen @zunicstipe ❤️💪🏼🇭🇷

Objavu dijeli Đelimo (@jelenagabica)

‘Vježbanje sa Sandrom do tri ujutro’

- Usporedbe radi, to vam je kao kad mehaničar dobije u ruke skupi automobil koji treba održavati i popravljati. Tako nekako vam je i s vrhunskim sportašima. To su savršena tijela koja traže redovito ‘održavanje’ i povremene ‘popravke’, a to se radi različitim tehnikama istezanja, masaža, manualnim tehnikama, kineziterapijom, strujama, ultrazvukom, post izometrijom... Na početku sezone radi se ‘resetiranje’ cijelog tijela, pripreme za bazne, kondicijske treninge, nakon toga se radi na rasterećenju mišića te oporavku kako bi se prevenirale ozljede... Usput se pazi na stare ozljede i prevenciju novih...

Nažalost, ne mogu svi sportaši sebi priuštiti usluge vrhunskog fizioterapeuta.

- Postoje sportaši koji misle da je to nepotrebno, postoje sportaši koji su prelijeni da bi se brinuli o svom tijelu, a treći faktor je ekonomski. Nažalost, ne mogu baš svi sebi priuštiti fizioterapeuta.... Oni koji koriste naše usluge svjesni su koliko im to pomaže i jako su zahvalni. Pogotovo ako postižu dobre rezultate, poput Sandre i Stipe, s kojima redovito surađujem.

Jelena je posebno bliska sa Sandrom Perković, s kojom se upoznala 2012. godine, a od 2015. je suradnja redovita.

- Sandra je sjajna sportašica i još bolja osoba. Ona je svjesna koliko mora raditi i nikad ne postavlja nepotrebna pitanja. Evo za primjer, nakon finala SP-a došle smo u hotel u 1 sat. Netko bi sa zlatom oko vrata otišao slaviti ili spavati, ali ne i Sandra. Otišle smo ‘raditi’, i završile smo u 3.30  jer je željela maksimalno spremna dočekati Hanžek. Proslava je bila odgođena do kraja sezone.

 

#boljeStojiNego👗#Poljud #Split

Objavu dijeli Đelimo (@jelenagabica)

Ja 57 kg, on 130! Nema problema

Sandrinim primjerom poslužio se i Stipe Žunić. I premda se čini nevjerojatnim da Jelena sa svojih 56 kilograma može “peglati” grdosiju od 130 kilograma, kakva je Stipe, i to je moguće.

- Nije sve u kilogramima, masi i snazi. Svatko radi tehniku koja mu je prilagođena i kojom najbolje vlada. To uopće nije problem - tvrdi Jelena, koja je upoznala i drugu stranu naših najboljih sportaša, onu koju javnost baš i nema prilike upoznati.

- Sandra je privatno jako opuštena i otvorena osoba, skroz drugačija nego što je vidite na TV-u ili na natjecanjima. Jako je dobra i kvalitetna osoba, baš kao i Stipe, koji je privatno pravi šoumen, on vam može doslovno svakog nasmijati i oraspoložiti. Pravi dobroćudni div.

Radila je Jelena u prošlosti i sa sestrama Zaninović, odnedavno joj na terapije dolazi i Blanka Vlašić, a dolaze i brojni drugi sportaši koji ne žele da se za to zna, pa Jelena poštuje njihovu želju.

- Sa sestrama sam radila ranije, dok sam surađivala s taekwondo savezom, Blanka dolazi odnedavno zbog tretmana Ahilove tetive... U mom poslu je važna diskrecija, tako da i ne mogu pričati baš o svima...

Posted by Jelena Gabelica on 19. srpnja 2016

No ono što smije jest pričati o planovima.

- Željela bih upisati magisterij. U ovom poslu se uči dok si živ jer u školi pokupiš osnove, a sve ostalo je praksa. Dosta kontaktiram s kolegama, učim od Branimira Vajde, od dr. Đurovića, pa od irskog terapeuta Stara s kojim me spojila Blanka...

- S Jelenom radim od početka ove godine jednom tjedno. Terapija kao neizostavan detalj svakog sportaša pokazala se učinkovita, što potvrduju rezultati, rekordi i medalje u ovoj godini koja nikad nije bila bolja - kaže Stipe Žunić.

Suradnja se nastavlja u pripremi za sljedeću godinu jer je jako zadovoljan rezultatima.

- Puno mi pomaže terapija i u pripremnom i natjecateljskom dijelu sezone te se nadam da će Jelena biti službeni fizioterapeut na svim važnijim natjecanjima, radi s nama atletičarima jako dobro. Nemam ništa reći drugo osim hvale.

 

#DanasJeBilaRukaLagana ⚡️#SestraDaSamOstala 👩🏽‍🔧💉

Objavu dijeli Đelimo (@jelenagabica)

Naši partneri pišu
Message