Obavijesti

Sport

Komentari 0

S njim kao i bez njega: Kus je pravi samo pod Tornjem

S njim kao i bez njega: Kus je pravi samo pod Tornjem
3

Davor Kus u Euroligi na domaćim utakmicama prosječno zabija 16,7 koševa, a na gostovanjima okruglo 10 manje. U Moskvi je ostao bez koša

VIDEO

Nije sramota izgubiti u Moskvi od prvaka Europe. Nije čak ni tragedija izgubiti 26 razlike. Ali tužno je bilo vidjeti kako su cibosi potonuli u zadnjih 13 minuta, nakon što su se približili na samo sedam poena zaostatka.
- Razočaran sam zalaganjem igrača u zadnjoj četvrtini. Krenuli smo u seriju, došli na -7, a onda prestali igrati. Trebali smo biti agresivniji, igrati s više samopouzdanja... - žalio se Velimir Perasović poslije utakmice.
- S obzirom na to kako smo igrali drugu i treću četvrtinu, nismo zaslužili ovako visok poraz. Ali četvrta... Loša obrana, igrači su bili prelijeni i nisu pomagali jedni drugima - objasnio je Perasović.
I tako je propala prilika barem ući u neizvjesnu završnicu protiv CSKA, pa su cibosi utakmicu završili s drugim najtežim porazom u sezoni, nakon -29 u Pireju.
Secirajući individualne izvedbe, najočitiji je problem opet bio Davor Kus, koji u gostima nikako da odigra poštenu utakmicu. Na većini europskih gostovanja bio je neprimjetan ili grozan. U šest utakmica u Draženovu domu Kule prosječno zabija 16,7 koševa, u gostima okruglo 10 manje. Doma trice gađa 48%, vani 20%. U Zagrebu je pogodio 27 od 30 slobodnih bacanja, na ostalim parketima 10 od 15. On je samo najočitiji primjer. Za razliku od Earla Callowaya, koji i doma i u gostima zabija 14,3 poena, ali tu je statistika varljiva. Vižljasti Amerikanac najbolje se snalazi na otvorenom terenu, istrčavajući kontranapade. No protiv postavljene obrane Moskovljana izgledao je izgubljeno te je prvi put nakon euroligaškog debija ostao na jednoznamenkastom broju poena.
- Ako nauči u gostima igrati jednako dobro kao doma, tek će onda postati vrhunski igrač, a mi vrhunska momčad - zaključio je Velimir Perasović.

MONTEPASCHI OČEKIVANO, PLAN OSTAJE ISTI

Pobijedi li Cibona Fenerbahçe Ülker idućeg tjedna, u 4. kolu će je Turci dočekati s omjerom 0-3, bez šanse za četvrtfinale. Na toj utakmici “vukovi” mogu graditi nadu da u posljednjem kolu iznenade rasterećeni CSKA i prođu među osam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta