Obavijesti

Sport

Komentari 27

Putevi iz Rima vode u - Rijeku? Ćorić uskoro slobodan igrač...

Putevi iz Rima vode u - Rijeku? Ćorić uskoro slobodan igrač...
5

Ćorić je moguća last minute opcija za Rujevicu. Naravno, ako se Rijeka u međuvremenu ne nakrca igračima sličnog profila i ako bi pristao na riječke uvjete. Ćorić je Zg-dečko i Hajduk ne uzima kao opciju

VIDEO

Riječke dečke 'dokačio' je žestoki ritam priprema pa su u trećoj pripremnoj utakmici (slovenski prvoligaš Bravo, 1-1) u prvom poluvremenu djelovali iznenađeni oštrinom i dinamikom protivnika koji je, u stalnoj riječkoj ljetnoj bazi Kranjskoj Gori, igrao kao da su na stolu silno važni bodovi.

Bernard Karrica je fantastičnim golom (s lijeve strane u suprotne rašlje) pet minuta prije kraja poravnao, David Nwolokor obranio penal, a veliki talent Veldin Hodža u posljednjoj sekundi susreta pogodio vratnicu.

POGLEDAJTE VIDEO Krešić: Najdraža Rijeko

Pokretanje videa...

Anton Krešić VIDEO

Šef Dragan Tadić u komentaru je konstatirao kako je njegova momčad, prije nego su na travnjak istrčali mladi lavovi, igrala nedovoljno konkretno, s premalo okomitih lopti:

- Vrlo zahtjevna utakmica, ritmom i agresijom zapravo prvenstvena. U prvom smo poluvremenu previše igrali u širinu, premalo smo okomitosti i dubine imali u igri. Pokušavali smo u nekoliko navrata, imali i dobru prigodu preko Frigana, ali primili smo gol zbog neopreznosti jer je izostala reakcija na jedan ubačaj kad je lopta možda izašla u gol-aut, a mi stali pa dobili gol i onda ušli u neku nervozu. Nakon nekog vremena smo se malo smirili i imali utakmicu pod kontrolom, ali na žalost na odmor smo otišli s tim golom zaostatka - priča Tadija.

Novi kapitalac na Rujevici: Bivši 'vatreni' vratio se u staro jato!
Novi kapitalac na Rujevici: Bivši 'vatreni' vratio se u staro jato!

Nastavak je bio druga priča.

- U drugom poluvremenu smo od momčadi tražili više dubine i to smo i dobili, zabili gol i remizirali 1-1. Nwolokor je obranio penal, Hodža stresao vratnicu u zadnjoj sekundi... Ti mlađi dečki koji su igrali zadnjih pola sata stvarno su opet donijeli dodatnu energiju kao u prošloj utakmici. Bili su cijelo vrijeme opasni po protivnički gol. Sad smo u fazi priprema kad se zaista puno radi i normalno je da igrači osjećaju taj akumulirani umor, ali samo treba nastaviti s napornim radom, to je jedini pravi put.

Pripreme su tu da bi se griješilo sad, a ne kad krene istinski ozbiljna priča i službene utakmice.

- Ma svi u stožeru smo baš zadovoljni s tim kako momčad radi od doslovno prvog dana ovih priprema. Istina, došlo je i dolazi dosta novih igrača koji neko vrijeme nisu igrali pa je logično da im treba vremena da uhvate ritam s ostalima i dođu do prave forme, ali: radimo točno onako kako smo zamislili i... Bit će to sve okay! - rekao je Dragan Tadić.

Dragan Tadić i Fausto Budicin novi su trenerski tandem HNK Rijeka

Mišković, Šćulac, Palikuča i Čulina na raspolaganje mu stavljaju momčad koja doživljava brojne promjene, ali i dobiva istinska pojačanja. Mitrović, Vrančić, Pavlović i Alvarez te ostanak Krešića. Sjajni potezi klupske uprave. I daleko od toga da su ulazni transferi pri kraju.

U dolasku su dva krila i jedan bek/stoper, vrlo se ozbiljno pregovara s raskošnim fantazistom Alenom Halilovićem, a kuloari sve glasnije bruje o još jednoj, dosta senzacionalnoj kombinaciji: Ante Ćorić ovog ljeta postaje slobodan igrač i Rijeka bi vrlo lako mogla postati 'last minute' opcija.

Kad mi srce stane kucat, moja duša tu će ostat, na tom mjestu ispod stijena... Za sva vremena
Kad mi srce stane kucat, moja duša tu će ostat, na tom mjestu ispod stijena... Za sva vremena

Naravno, pitanje je kad će fantastični veznjak i diplomant Hitrec-Kacijan akademije raskinuti svoj ugovor s Romom koji ga uz sedam brežuljaka veže još jednu sezonu no izgledno je da će se to dogoditi do kraja prijelaznog roka.

Ćorić kod Mourinha ima ugovor na 1,2 milijuna eura pa i on i Rimljani sada imaju samo jedan cilj, što bolje proći u razdruživanju. Dečko ima 25 godina i želi igrati inače bi komotno mogao uzeti tih rimskih milijun i 200 tisuća eura za sjedenje, ali to mu ne pada na kraj pameti.

Ovo se ljeto oženio sa Sarom Prengom (kćerkom Zg-nogometaša Besnika), svakodnevno žestoko radi s osobnim trenerom Luke Modrića, Vlatko Vučetićem, i želi nastaviti uzlaznu putanju karijere nakon vrlo dobre sezone i osvojene titule s Zürichom gdje je (na posudbi iz Rome) travnjakom vezao zajedno s talijanskim draguljem Wilfriedom Gnontom kojem Mancini već daje minutažu među Azzurrima.

Velika Gorica: Hrvatska U-21 uvjerljiva protiv San Marina u kvalifikacijama za EP 2019

Švicarci silno žele zadržati Ćorića, ali pred njima su kvalifikacije za Ligu prvaka i nemaju vremena čekati rasplet relacije Ante Ćorić/AS Roma.

I... Nekadašnji hrvatski reprezentativac time postaje last minute opcija za Rujevicu. Naravno: ako se Rijeka u međuvremenu ne nakrca igračima sličnog profila i - ako Ćorić pristane na riječke uvjete.

Nije Damir Mišković u životu napravio čuda u businessu i nogometu zato što radi impulzivno nego planski i u jasno zadanim okvirima.

Mišković misli ozbiljno: I Alen Halilović nadomak je Rujevice
Mišković misli ozbiljno: I Alen Halilović nadomak je Rujevice

S druge strane, u Rijeci su karijere ne samo oživjeli nego goleme stvari za klub i sebe napravili Kramarić, Drmić, Andrijašević, Murić, Pavičić, Tomečak... I ta su imena tek fragment mase onih koji su u zadnjem desetljeću u Miškovićevoj Rijeci opet postali igrači za jake transfere, sve do Liga petice.

Ante Ćorić je Zg-dečko koji Hajduk ne uzima kao opciju. Ali on i Rijeka bi mogli biti odlična kombinacija.

GNK Dinamo - NK Osijek
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...