Obavijesti

Sport

Komentari 129

Mišković misli ozbiljno: I Alen Halilović nadomak je Rujevice

Mišković misli ozbiljno: I Alen Halilović nadomak je Rujevice
4

Halilović se Rijeci mogao priključiti prvog dana priprema, optirao je za čekanje na eventualne druge opcije, a Rijeka u međuvremenu radi žestoko i misli ozbiljno

VIDEO

Dinamo, Barcelona, Sporting Gijón, Las Palmas, HSV, Milan, Heerenveen, Birmingham City, Reading... Rijeka? Lako mogući  nogometni put velikog hrvatskog talenta i 'enfant terriblea' Alena Halilovića (26) kojem bi 'bijeli' bili deseti klub u karijeri.

Rijeka i Halilović u ozbiljnim su pregovorima, ali igrač je zatražio time out do kraja tjedna jer ima i neke kombinacije za nastavak karijere u Španjolskoj.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Tadić i Budicin preuzeli Rijeku 00:29

S druge strane. Damir Mišković i Robert Palikuča 'u džepu' već imaju dva sjajna mlada ofenzivca, dva 'krila' koja će popuniti konkurenciju u napadu na bočnim pozicijama.

Miškoviću ne pada na pamet opet imati 'brontosaurski' igrački kadar na plaći, a naravno, jako je bitan moment i mišljenje šefa struke Dragana Tadića i njegovog stožera.

Tadić, Budicin i Đalović ne žele 'samo' kvalitetne nego i karakterno te nogometnim navikama Rijeci prilagođene igrače. Tadiću se jako sviđa što svi igrači rade u oba smjera, što u momčadi vidi voljni moment kakav prošle sezone nije bio demonstriran u svakoj utakmici kao elementarni minimum nogometnog profesionalizma.

Novi kapitalac na Rujevici: Bivši 'vatreni' vratio se u staro jato!
Novi kapitalac na Rujevici: Bivši 'vatreni' vratio se u staro jato!

Halilović se Rijeci mogao priključiti prvog dana priprema, optirao je za čekanje na eventualne druge opcije, a Rijeka u međuvremenu radi žestoko i misli ozbiljno, finišira neke pregovore koje se vode već mjesecima.

Tako da je povratak nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca i neupitnog nogometnog virtuoza u HNL, u riječki dres, lako moguć, ali nije posve izvjestan. Traju ozbiljni pregovori, a obje strane važu i druga rješenja.

Među navijačima, oduševljenima dolaskom Marija Vrančića i Matea Pavlovića te povratkom njihovog ljubimca Mateja Mitrovića, proširila se i špekulacija o dolasku Marka Roga iz Cagliarija, ali to je priča bez osnove.

Rijeka će dovesti još 3-4 pojačanja, ali: neće gomilati igrače, posebno ne neprirodno pumpati konkurenciju s velikim brojem igrača s jakim ugovorom na istoj poziciji.

Vrlo skoro dolazi vrijeme za izlazne transfere. Na Rujevici traže i financijsku stabilnost tj. održivost i uravnoteženu momčad dobro pokrivenu na svim pozicijama, prema planovima, željama i mišljenju struke.

Rijeka u svojoj momčad više neće imati šetače i(li) one nogometaše koji se svako-toliko niti ne pojave na travnjaku.

Oni koji žele vratiti karijeru na pravi kolosijek uvijek su dobrodošli, ali: u okvirima riječkog budžeta i - bez 'primadona' nego sa fajterima.

'Putokaz' je Josip Drmić. Vrhunski majstor, ali i vrhunski profesionalac koji nikad nije stavio sebe ispred momčadi nego uvijek prvi bio u službi momčadi i kluba.

To je elementarni temeljni kriterij za svakog novog člana riječke svlačionice, neovisno o tome je li iskusnik ili klinac, silni talent ili skromni fajter.

Tadić i njegova Rijeka na riječki pogon zaslužuju: punu podršku
Tadić i njegova Rijeka na riječki pogon zaslužuju: punu podršku

A onako, 'na papiru', na primjer: Labrović - Solano, Mitrović, Pavlović, Vukčević - Alvarez, Vrančić - Halilović, Vučkić, Ampem - Obregon... Tih 11 izgleda stvarno dobro.

Još sa Zlomislićem, Krešićem, Liberom, Selahijem, Lepinjicom pa mladima Friganom, Hodžom, Bušnjom, Galešićem, Jurišićem...

Trebat će vremena za uigravanje, bit će još dolazaka i odlazaka, ali: Rijeka 2022/23 izgleda sve bolje i moćnije. Lako moguće i - s Alenom Halilovićem u rosteru.

HNK Hajduk - GNK Dinamo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...