Sport

Komentari 67

Novi kapitalac na Rujevici: Bivši 'vatreni' vratio se u staro jato!

Novi kapitalac na Rujevici: Bivši 'vatreni' vratio se u staro jato!

Više od tri i pol godine bio je u Rijeci i ostavio: fa-nta-sti-čan dojam. U bijelom dresu stopera igrao profesorski, dogurao do 'vatrenih', oduševio navijače i postao ljubimac tribina. Vraća se nakon pet godina

Pola godine su Damir Mišković, Robert Palikuča i riječki klupski vrh radili na tome da ovog ljeta ojačaju svoju propusnu obranu i napravili sjajan posao.

Zadržan je Anton Krešić, doveden je Mateo Pavlović, a sljedeći za Rijeku potpisuje povratnik - Matej Mitrović!

POGLEDAJTE VIDEO: Tko se vratio...?

Više od tri i pol godine bio je u Rijeci i ostavio: fa-nta-sti-čan dojam. Mitrović (28) je u bijelom dresu stopera igrao profesorski, dogurao do hrvatske reprezentacije, oduševio navijače i postao ljubimac tribina.

Došao je u ljeto 2013., otišao na zimu 2017. Za 4,5 milijuna eura u turski Bešiktaš koji je nakon jedne sezone posudio u belgijski Club Brugge pa šest mjeseci poslije (ljeto 2018.) i prodao u Istanbul.

Ali... U četiri belgijske godine 'Mitar' je skupio samo 50 utakmica, a prošle je sezone odigrao tek pet i zabio jedan gol (Genku, u Superkupu).

Čovjek sigurno nije zaboravio igrati, u nogama ima 12 utakmica za 'vatrene' i još 18 za hrvatske U-19, U-20 i U-21 selekcije. Navijači ga obožavaju, uz Krešića i Pavlovića imat će dovoljno vremena da uhvati pravu formu premda nitko ne sumnja da će prilagodba biti trenutačna, a povratak u formu itekako brz. Bio je i na radaru Dinama, ali je taj posao stopiran dok ne ode netko iz zadnje linije.

Dragan Tadić obožava englesku frazu 'clean sheet', prazna mreža. S Mitrovićem, Pavlovićem i Krešićem može birati hoće li igrati s dva ili tri stopera, a odmah do njih šansu čekaju (i dobit će ju!) mladi lavovi Ivan Smolčić i Niko Galešić (naravno, nakon oporavka od potresa mozga zadobivenog prošlog utorka na prijateljskoj utakmici s Radničkim).

Mitrović je na liječničkom pregledu, tijekom dana potpisat će ugovor pa se pridružiti suigračima u Kranjskoj Gori gdje Rijeka večeras od 18 sati igra treću utakmicu ljetnih priprema sa slovenskim prvoligašem, ljubljanskim Bravom, a live stream možete gledati - na našem portalu!

Navijači uskoro mogu očekivati nove sjajne vijesti iz svog voljenog kluba, pred dolaskom su nova zvučna pojačanja: jedno 'krilo'/'desetka', jedan 'bek'/stoper te po jedno desno i lijevo 'krilo'.

Najčitaniji članci