Obavijesti

Sport

Komentari 150

Sa Slavenom je Dinamu uzeo naslov, a sad je na drugoj strani

Sa Slavenom je Dinamu uzeo naslov, a sad je na drugoj strani

Bio sam tad izuzetno ponosan i sretan zbog Slavena. Godinu prije smo rezultatima Rijeci uzeli naslov prvaka. Te 2017. smo naslov uzeli Dinamu, ali to je nogomet, rekao je Željko Kopić uoči susreta sa Slavenom

VIDEO

Dinamo u sklopu 19. kola HT Prve lige dočekuje Slaven Belupo. Tradicija je apsolutno na strani "modrih". U 73 međusobne ligaške utakmice, Dinamo ima 55 pobjeda, neriješeno je završilo 11 susreta, a "farmaceuti" su pobijedili tek sedam puta.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci po povratku iz Londona

Slaven dovodi Kloppa na probu

Slaven je od tih sedam pobjeda tek dvije ostvario na Maksimiru. Prvu 2004., trener momčadi iz Koprivnice bio je prekaljeni Branko Karačić, dok je Dinamo vodio Nenad Gračan. Slaven je tad pobijedio 2-1, a još spektakularniju i nevjerojatniju pobjedu ostvarili su "farmaceuti" ove sezone pod Deanom Klafurićem. Slavili su 2-0 golovima Ivana Krstanovića i Brune Bogojevića.

Bila je to klasična duda varalica za navijače i upravu Slavena, koji su vjerovali da s pomlađenim kadrom i naglaskom na igrače iz podravskog prstena mogu u gornji dom 1. HNL. Zaredali su s lošim rezultatima, a Klafurić je nakon poraza od Dragovoljca kod kuće (1-0) dobio otkaz. Spasiti što se spasiti da pokušava Zoran Zekić (47) i zasad mu dobro ide.

Slaven je deveti na prvenstvenoj ljestvici, ali demoraliziranom Dragovoljcu bježi već devet bodova. Da Zekić već razmišlja o zimskoj stanci, potvrđuju recentni potezi. Na probu je pozvao nekoliko igrača. Jedan je francuski fantazist Alexandre Klopp (21) iz biogradskog Primorca, a drugi veznjak Kustošije Roko Ivanković (21).

Osijek i Slaven Belupo sastali se u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

'Dinamo će biti mobiliziran'

- To je utakmica za tri boda kao i svaka druga i ne treba se predavati unaprijed. Dinamo je veliki favorit, posebice poslije utakmice u Londonu gdje su ostvarili ogroman uspjeh (pobijedili West Ham, op. a.). Sad su se digli psihološki, a svakako će kod njih biti mobilizacija s obzirom na situaciju u hrvatskoj ligi. Očekujemo ih na najvišem nivou, a mi se moramo prezentirat na najbolji mogući način i odigrati dobru utakmicu pa ćemo vidjet kakav će biti krajnji ishod - rekao je Zekić u najavi susreta s Dinamom.

Slaven je u dobroj formi. U posljednjih pet utakmica u prvenstvu pobijedili su triput.

- Plus Kup u Osijeku gdje smo odigrali jako dobro, ali nas nažalost nije nagradilo, baš kao i u utakmici s Rijekom u kojoj smo u određenim trenucima bili i dominantni. Pokušavamo igrati protiv jačih protivnika baš kao i protiv naših direktnih konkurenta. Želimo izgledati dobro i biti opasni. Vidjet ćemo hoćemo li protiv Dinama povesti još jedan autobus pa staviti dva u šesnaesterac ili ćemo se ipak nešto drugačije prezentirati.

Dinamo je u zadnjoj utakmici sa Slavenom slavio 4-1 na Kušek-Apašu, iako rezultat vara. Slaven je imao čak 15 udaraca na gol "modrih".

- Rezultat nije popratio igru na terenu, ali opet sam mišljenja da nismo igrali tada na taj način protiv Dinama, da danas ne bismo probudili ove neke stvari o kojima pričamo od prvog dana. Da želimo biti što okomitiji, da želimo biti opasniji i sa što više igrača u završnici. Svaka utakmica nosi nešto svoje, naravno da ne možeš ići u Zagreb raditi harakiri, ali isto tako mislim da ne možeš više puta u životu pobijedit na Maksimiru igrajući samo fanatičnu obranu.

Slaven Belupo i Dinamo sastali se u 10. kolu HT Prve lige

'Imamo nevjerojatnih problema s izostancima'

Zekić ima problema s izostancima. Nema zbog kartona Gorana Parackog, spomenutog Krstanovića i Arijana Brkovića te ozlijeđenih Matka Zirduma, Alena Grgića, Vinka Solde, spomenutog Bogojevića i Lovre Zvonareka.

- Kad kažu da su ozljede sastavni dio sporta… Ne znam, mislim da ovo više nema veze s takvim načinom razmišljanja. Jednostavno, ovo što se događa je zaista nevjerojatno. Evo sada Zirdum, zadnji u nizu, kojem je bez kontakta proplesalo koljeno. Ja mu želim što brži oporavak i želim mu poručiti da je momčad uz njega - pomalo rezignirano kazao je Zekić pa nastavio:

- Imamo i Bogija koji je prije toga imao isto jednu jako tešku ozljedu, Zvonareka, Grgića, Soldu koji nisu unutra već dugo, a uz njih i Krstanovića, Parackog i Brkovića sa žutim kartonima. To bi zaista bio problem i za klub s većim kadrom, ali opet otkako sam došao ovdje mislim da smo dosta proširili roster te da smo dali nekim igračima koji dosad nisu bili u planu i pokazali i da na njih računamo.

Kopić odbio govoriti o statusu

Dinamo je u iznimno teškoj situaciji u prvenstvu. Ispadanje iz Kupa otkazom je platio Damir Krznar, a u sedlo je sjeo Kopić, dojučerašnji voditelj škole nogometa kluba iz Maksimira. U debiju je izgubio od Hajduka kod kuće (2-0), ali je nekako uspio podići momčad i pobijediti West Ham u Londonu (1-0) za drugo mjesto i prolazak u šesnaestinu finala EL-a.

Kopić je okarakteriziran kao prijelazno rješenje, a kao novi trener Dinama čak se spominjao Zekić. Odbio je po povratku iz Londona komentirati svoj status. Dinamo do zimske pauze ima utakmice protiv momčadi iz donjeg doma. Kod kuće igra sa Slavenom pa ide u goste Istri 1961 i Dragovoljcu. Tko zna, možda bi ga šefovi ostavili s te tri potencijalne pobjede.

- Ako pobijedimo sljedeće tri utakmice, to bi značilo da je klub priveo ono što sam s klubom dogovorio. Jedina želja mi je da odradim ove tri utakmice na visokoj razini - zaključio je Kopić i vješto izbjegao odgovor na pitanje novinara.

Momčad Dinama vratila se u Zagreb nakon pobjede nad West Hamom u Londonu

Kopić je sa Slavenom u crno zavio Dinamo

Najavio je susret sa Slavenom.

- Moramo vidjeti što će biti s Brunom Petkovićem. Imamo još nekoliko igrača s određenim problemima, utakmica u Londonu je nosila svoje... Vidjet ćemo nakon zadnjeg treninga tko će konkurirati za susret sa Slavenom. Najbitnije je da je u klubu prisutna ogromna količina pozitivne energije nakon pobjede nad West Hamom, igrači su puni samopouzdanja - počeo je Kopić.

Dolazak Zekića pokrenuo je Slaven.

- Počeli su nešto lošije, ali sada su se konsolidirali. Očekujem izuzetno ozbiljnu utakmicu, svjesni smo da moramo biti na visini zadatka. Ne znam hoćemo li što mijenjati u odnosu na West Ham, vidjet ćemo nakon zadnjeg treninga - ostao je zakopčan do grla trener Dinama.

Nakon pobjede protiv West Hama Dinamov trener obratio se medijima

Zekić je bivši napadač Dinama, a Kopić bivši trener Slavena. Baš je Kopić sa Slavenom pobijedio Dinamo (2-1) 25. travnja 2017. i tako mu izbio naslov iz ruku, prvenstvo je osvojila Rijeka.

- Bio sam tad izuzetno ponosan i sretan zbog Slavena. Godinu prije smo rezultatima Rijeci uzeli naslov prvaka. Te 2017. smo naslov uzeli Dinamu, ali to je nogomet. Dinamo je i tad imao izuzetno dobru momčad, a što se Slavena tiče, tamo su zahtjevi nešto drugačiji, bitno je etabliranje mlađih igrača - zaključio je Kopić.

POGLEDAJTE BORBU VEČERI FNC-a 4: IVAN ERSLAN VS HENRIQUE DA SILVA FRANKENSTEIN 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka