Obavijesti

Sport

Komentari 59

Sablasna proslava naslova: Dinamo do remija protiv Zadra

Sablasna proslava naslova: Dinamo do remija protiv Zadra
9

Nogometaši Dinama pred praznim tribinama u Maksimiru odigrali su 1-1 protiv Zadra. Gosti su poveli eurogolom Mršića, a rezultat je izjednačio Ivan Krstanović

VIDEO

Na Veliku subotu nogometaši Dinama pobjedom na Šubićevcu osigurali su sedmi uzastopni naslov prvaka Hrvatske, a novi trofej u vitrini Bad Blue Boysi su proslavili bacanjem baklji na travnjak.

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević odlučio je kazniti 'modre' igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama što je značilo da će proslava titule protiv Zadra u 26. kolu proći u prisustvu trenera, sudaca, čelnika klubova i radnika stadiona.

Izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću takva odluka nije zasmetala jer klub, prema pisanju medija, nije uputio žalbu. U neprijateljskoj atmosferi, koju je stvorio sukob glave kluba i najvjernijih navijača, protekla je utakmica Dinama i Zadra, koja je završila 1-1.

Maminjo je dobio ono što je želio. Riješio se, njemu nepoželjnih 'drukera', time poštedivši se potencijalne blamaže u slučaju da bi mu stadion zjapio prazan kao što je bio veći dio ovosezonskog HNL-a. S druge strane Bad Blue Boysi su svoj klub pratili pod zapadnom tribinom zapalivši svijeće za spas Dinama i hrvatskog nogometa uz poruke 'Stadioni su prazni zbog vas, a ne nas' i 'Uzalud vam zabrane, laži i obmane kad se bojite istine'.

Tko god bio u krivu ili pravu, na kraju priče jedini koji ispašta je Dinamo, koji nije zaslužio takvu sramotnu i sablasnu proslavu novog naslova.

Dinamo izborio remi protiv Zadra

Nakon svega, možemo pričati i o nogometu, koji je nažalost bio u drugom planu. Nogometaši Dinama i Zadra podijelili su bodove odigravši 1-1. Gosti su iznenadili zabivši za vodstvo u 41. minuti fenomenalnim eurogolom Mršića koji je opalio iz prve iz voleja s 25 metara. Zadar je do 76. minute bio u situaciji da 'modrima' nanese tek drugi poraz u prvenstvu (tek drugi primljeni gol na proljeće), no Ivan Krstanović je izjednačio poslavši glavom loptu koja se od prečke odbila odmah iza crte.

Dinamo je do kraja susreta imao i izglednih priliku za pobjedu, no morali su se zadovoljiti i miroljubivim remijom nakon osiguranja novog naslova.

26. kolo HNL-a:

Dinamo - Zadar 1-1 (Krstanović 76/ Mršić 41)

Inter Zaprešić - Lučko 1-1 (Oršić 73 / Šarić 90)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...