Obavijesti

Sport

Komentari 10

Šafarić: Igrat ću dok sam živ! Ne opraštam se od nogometa

Šafarić: Igrat ću dok sam živ! Ne opraštam se od nogometa
9

Odigrao je 300 utakmica u prvoj ligi, što je gotovo dvostruko više od njegove visine, ali i sa 166 centimetara bio je nezaustavljiv za protivnike. Kad je bio u Zavrču, gledao je trenera kako pada na glavu

VIDEO

Samo sam se malo maknuo iz profesionalizma i ovih, ajmo reći, jačih liga, rekao nam je Nikola Šafarić (36).

- Nogomet mi je u krvi, igrat ću ja još, ako ništa drugo, ostat ću u nogometu jer ću sigurno biti trener. Neki mediji krivo su protumačili moj post na Facebooku. Ne opraštam se od nogometa - dodao je Šafarić.

Jedna od ikona HNL-a, bivši kapetan Varteksa u zadnjih nekoliko mjeseci nosio je traku Varaždina koji se pokušava vratiti u prvi rang hrvatskog nogometa.

Odigrao je 300 utakmica u prvoj ligi, što je gotovo dvostruko više od njegove visine, ali i sa 166 centimetara bio je nezaustavljiv za protivnike... 

finale

Kad bi namjestio loptu i pripremao se izvesti slobodnjak, nitko se u živom zidu nije osjećao previše ugodno. Bez puno razmišljanja, za najdražu utakmicu u karijeri izabrao je pobjedu protiv Hajduka u Varaždinu, kad je Varteks slavio 3-2.

- Tad sam zabio svoj prvi prvenstveni gol, i to za pobjedu. To mi je najdraža utakmica - kaže Šafarić, koji je igrao za Varteks, Rijeku, Slaven, Kaposvari, Zavrč, Međimurje i na kraju Varaždin.

Odazvao se bez razmišljanja kako bi pomogao klubu iz baroknog grada da se vrati u najviši rang. U najboljim nogometnim godinama nije završio u Dinamu ili Hajduku, iako je bilo nekih kombinacija.

- Ništa se nije izrealiziralo, prihvatio bih sigurno jer su to naši najveći klubovi, ali mislim da bi malu prednost imao Dinamo - kaže nam Šafarić, kojem je Luka Modrić najbolji igrač protiv kojeg je igrao u HNL-u.

- Najdraži mi je ipak Niko Kranjčar - dodao je.

Na nekim utakmicama nije izašao na nogama s terena.

- U Zadru i Šibeniku je znalo biti čvrsto i nezgodno, tamo nisam volio igrati, ali u Osijeku sam dobio najviše batina. I to od svog prijatelja Milardovića, iznijeli su me na nosilima, ha, ha, ha - priča Šafarić.

8172565

Trener je pao na glavu

Trenirali su ga Požgaj, Novoselac, Besek, Dalić, Ćiro... Nema najdražeg trenera, od svakoga je nešto naučio. Za reprezentaciju je igrao triput, debitirao je u Varaždinu u pobjedi protiv Izraela 1-0 prije osam godina.

- To je ipak nešto posebno, neopisivo... Barem je meni to tako ostalo u sjećanju. Svaki put kad bi navukao hrvatski dres, ispunio me osjećaj ponosa. Vjerujem u našu repku i siguran sam da ćemo ići na SP - rekao je Nikola, koji je u Varaždinu trener pionira.

Naučio je, ako ništa drugo, da kao trener izbjegava luda slavlja u svlačionici.

- Kad sam bio u Zavrču dobili smo Olimpiju kod kuće. U svlačionici ludnica, pjesma i veselje... I pogledam ja trener se penje na stol za masažu, sav u euforiji, posklizne se i padne na glavu. Nismo se smijali, barem ne jako, ipak je to bio naš trener - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući