Obavijesti

Sport

Komentari 32

Safet Sušić: Zbog Dinama ću opet doći na Park prinčeva

Safet Sušić: Zbog Dinama ću opet doći na Park prinčeva
1

Safet Sušić Pape (57) devet je godina nosio dres PSG-a, a trenirao ga je i Tomislav Ivić. Tri godine nije bio u Parizu na utakmici, ali “modre” će svakako otići pogledati

VIDEO

24sata: BiH i Hrvatska nakon četiri kola kvalifikacija imaju po deset bodova. Tko je u ovom trenutku bolja momčad?

Najbolje bi bilo odigrati jednu utakmicu pa da vidimo tko je bolji. Mislim da smo tu negdje, nema tu velike razlike. Jedna će od ove dvije reprezentacije sigurno otići u Brazil, a ja vjerujem da će na kraju otići obje.

24sata: Je li vas dobrim rezultatima iznenadio novi izbornik Igor Štimac?

On je bio velik igrač, a čini se da bi mogao biti i odličan trener. Očekivao sam ovakvu Hrvatsku. Štimac ima odlične igrače i ne sumnjam da će nastaviti s pobjedama.

24sata: Ima li Dinamo ikakvih šansi protiv “vašeg” PSG-a u Ligi prvaka?

Iskreno, mislim da ne treba Dinamo baš odmah otpisati. Mislio sam da se ta momčad može boriti za prva dva mjesta. Iznenadio me njihov poraz protiv Porta. PSG još nije uigran, a čuda se u nogometu događaju.

24sata: Sad ste u Parizu, hoćete li za dva tjedna doći pogledati Dinamo?

Baš me jako zanima ta utakmica. Otići ću na Park prinčeva. Bit će to moj prvi odlazak na taj stadion nakon duge tri godine. 

24sata: Zašto niste tri godine bili na Parku prinčeva. Jedan ste od najboljih igrača PSG-a u povijesti. Zar se prema vama ne odnose kao prema legendi?

Vremena su se promijenila. U zadnjijh nekoliko godina stalno su se mijenjali sponzori i različiti su ljudi dolazili na čelo kluba. Sad su tamo katarski šeici, a njih ne poznajem. Legende kluba im, čini se, ništa ne znače.

24sata: Ibrahimović u PSG-u ima plaću od 14 milijuna eura. I vi ste bili prva zvijezda kluba, kolika je bila vaša plaća?

Imao sam ondašnjih 700.000-800.000 dolara. Neusporedivo, a igrao sam jako dobro. Jednako kao sad Zlatan Ibrahimović. Mislim da nitko od nogometaša ne zaslužuje plaću od 14 milijuna eura na godinu.

24sata: U PSG-u vas je dvije godine vodio veliki pokojni trener Tomislav Ivić. Sjetite li se ponekad i tih dana?

S Ivićem je bilo sjajno. Žalim zbog naslova 1989. Izgubili smo u predzadnjem kolu u Marseilleu. Primili smo gol u 93. i bili drugi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union