Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Sam je izrađivao staze, a sad je u eliti i iza njega stoji Red Bull

Iznimno sam zadovoljan nastupom u Finskoj, kao i cijelom sezonom. Činjenica kako sam dobio pozivnicu za utrke Red Bull crashed ice-a u dvije kategorije govore koliko sam dobar, rekao je Karlo

Foto: čitatelj 24sata/Facebook
2 komentara

Nakon nastupa u austrijskom Judenburgu, jedini hrvatski predstavnik u svjetskom kupu Ice cross downhilla, Karlo Bukovac (18) ovoga je vikenda nastupio na utrci svjetskog kupa "ATSX250" u Finskom Rautalampiju.

Pored odlične konkurencije koju su činili i trenutni svjetski prvak Scott Croxall, juniorski prvak Mirko Lahti, te neki od bivših prvaka svjetskog kupa, Karlo Bukovac uspio je ostvariti 14. mjesto u juniorskoj konkurenciji, te je tako nastavio ostvarivati odlične rezultate kao jedini hrvatski predstavnik u Svjetskom kupu ovoga sporta.

Athletes | Autor: Lisa-Marie Reiter Foto: Lisa-Marie Reiter

Osim tog juniorskog plasmana, Karlo je kao jedan od najmlađih na zaleđenoj stazi po kojoj se spuštaju samo najbolji iz cijeloga svijeta ostvario i 89. mjesto seniorske kategorije. Prvo mjesto osvojio je predstavnik SAD-a, Cameron Naasz, dok su u finalnoj utrci sporiji od njega bili Finac Mirko Lahti i Kanađanin Scott Croxall.

Najbolji junior na ovoj utrci bio je Finac Leevi Nakari. Ova pobjeda Amerikanca Naasza odvela ga je do preuzimanja vodstva u ATSX svjetskom kupu ispred pobjednika utrke u Austriji, Kylea Croxalla, kojemu sada "bježi" 125 bodova kojih bi Kyle mogao ostvariti već ovoga vikenda u St. Petersburgu.

Ovo je bila zadnja utrka sezone za mladog karlovačkog "ledolomca" koji je svojim rezultatima u osvojenim bodovima dobio priliku sljedeće sezone nastupati u 3 elitne utrke svjetskog kupa pod nazivom Red Bull Crashed Ice. Pozivnicu za nastupe u toj seriji utrka dobiva manje od 100 ljudi iz cijeloga svijeta, što govori o tome koliko je teško dobiti pozivnicu za te utrke Ice cross downhill "Lige prvaka".

Pozvan u elitnu seriju

Bukovac će tako imati priliku natjecati se sljedeće godine među samom elitom ovoga sporta u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

- Iznimno sam zadovoljan svojim nastupom u Finskoj, kao i cijeloj sezoni. Činjenica kako sam dobio pozivnicu za nastupati u utrkama Red Bull crashed ice-a u dvije kategorije govore o tome koliko dobar posao odrađujem. To mi daje veliku motivaciju za još više treninga nakon ove odlične sezone, kako bi sljedeće godine još bolje predstavljao Hrvatsku, ali nadam se ne jedini kao do sada - kazao je Bukovac.

Kako izgleda nastup na utrkama ATSX 250, s isječcima i natjecanja Red Bull Crashed Ice, kao i staze na kojoj se Karlo Bukovac krenuo baviti ovim sportom pogledajte ovdje. 

Naši partneri pišu
Message