Obavijesti

Sport

Komentari 10

Šamanić: Idoli su mi Kukoč i Dražen, Spursi su me sve pitali

Šamanić: Idoli su mi Kukoč i Dražen, Spursi su me sve pitali
1

Luka Šamanić prvu će sezonu zarađivati 1,6 milijuna dolara, drugu će imati 1.915.900 dolara. "Za vrijeme drafta sam bio nervozan, bez riječi, ovo je pravi blagoslov", rekao je Luka Šamanić

VIDEO

Lukin otac otac Marko Šamanić (46) igrao je za Cibonu, Zadar i Kvarner, a kada je imao 18 godina i bio prvotimac Cibone, dijagnosticiran mu je dijabetes tipa 1. 

- Mislio sam, što ću sada? Zar ću morati mijenjati svoje ciljeve u životu? No odlučio sam slijediti svoj san i dalje igrati košarku. Nije me bilo nimalo strah. Znao sam da mogu sve podnijeti. Osam godina stariji brat imao je već dijagnosticiran dijabetes, a ja sam bio završio srednju medicinsku školu. Znao sam sve o bolesti - rekao je Marko Šamanić.

Pokretanje videa...

Luka Šamanić u Spursima 00:15



Marko danas prati karijeru svog sina Luke (19), koji je na NBA draftu izabran kao 19. pick. Izabrala ga je jedna od najvećih momčadi svih vremena, San Antonio Spursi, na čijem je čelu veliki Gregg Popovich. Nikad u povijesti Spursa niti jedan hrvatski košarkaš nije nosio njihov dres, Luka će biti prvi.

- Za vrijeme drafta sam bio bez riječi, jako nervozan. Te dvije stvari su mi prolazile kroz glavu. Blagoslovljen sam što sam dio Spursa- rekao je Luka, koji je visok 210 centimetara.

Naravno, američki mediji odmah su od njega tražili da opiše svoje igračke kvalitete, kao i stvari u kojima može pomoći Spursima.

- Visok sam,u obrani mogu igrati na svim pozicijama, šutirati, širiti reket za ostale... Mogu jako puno trčati.

Svaka američka priča uključuje idole, uzore zbog kojih je junak priče odlučio biti to što je danas. Aboliran nije bio ni Luka.

- Idoli su mi bili Toni Kukoč i Dražen Petrović. Dražen je imao pobjednički mentalitet, baš kao što ga imaju San Antonio Spursi - kaže Luka.

Kad je išao na preliminarni razgovor sa Spursima, mora je odgovarati na pitanja koja nisu sportska. Zanimalo ih je sve i svašta. Baš kao što svi veliki klubovi rade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'
SNAŠLI SE

VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'

Andrij Lunjin (25) je jedan od dva penala nažalost obranio i našem Mateu Kovačiću (29), dok je za onaj Bernarda Silve (29) bio odlično informiran te ga je pričekao na sredini gola