Obavijesti

Sport

Komentari 2

Šamanić ne mora na operaciju: 'Ljeto neće biti reprezentativno'

Šamanić ne mora na operaciju: 'Ljeto neće biti reprezentativno'

Hrvatski košarkaš Luka Šamanić ozlijedio se protiv Brooklyna nakon jednog duela s Jamesom Hardenom. Slijedi mu nekoliko tjedana pauze, a to znači da je otpao za kvalifikacijski turnir za OI u Splitu

VIDEO

Hrvatski košarkaš Luka Šamanić (21) definitivno neće nastupiti za Hrvatsku na kvalifikacijama za OI. Mladi hrvatski košarkaš ozlijedio je ruku u porazu kod Brooklyna u noći na četvrtak. Slomio je metakarpalnu kost, a iako se na prvu činilo kako je pred njim dulji oporavak, ozljeda na svu sreću nije toliko strašna i košarkaš San Antonija neće ni trebati na operaciju.

- Napuknuće bez pomicanja, ne treba operacija, tri tjedna imobilizacije, nakon toga rehabilitacija i program rada u skladu s oporavkom, ovo ljeto neće biti reprezentativno, nažalost, u ostalim aspektima ozljeda neće imati trajnije posljedice - rekao je Marko Šamanić, Lukin otac.

NBA: San Antonio Spurs at Dallas Mavericks

To znači kako je Šamanić otpao iz svih planova za misiju zvanu Split. Ozljeda ruke mladog Šamanića nije toliko problematična za trenera Spursa Gregga Popovicha, koliko je problem za izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije Veljka Mršića, koji je računao na Šamanića za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koje započinju 24. lipnja u Splitu. Naime, Luka je od svih naših NBA igrača bio najbliže dolasku u Split.

Hrvatski košarkaši će u lipnju pokušati izboriti Olimpijske igre, izbornik Hrvatske Veljko Mršić je ozbiljno računao na košarkaša Spursa, ali sada će morati potražiti druge opcije. Iako je svima jasno da je njegov izostanak težak udarac za reprezentaciju.

NBA: San Antonio Spurs at Utah Jazz

No, ako Hrvatska izbori Tokio, Šamanić će, ako sve bude u redu, gotovo sigurno biti dio reprezentacije. 

- Nema potrebe žuriti, idemo najprije odraditi kvalifikacije pa ćemo onda vidjeti gdje smo i s kim sve raspolažemo - kaže nam Mršić.

Mladi hrvatski košarkaš nema sezonu za pamćenje u Spursima. Iako ga je trener Gregg Popovich nekoliko puta nahvalio, svejedno mu je davao mizernu minutažu. Odigrao je 33 utakmice, ali je dobivao svega devet minuta po utakmici uz 3,7 poena. Kada god je dobio malo veću minutažu, Šamanić je pokazao koliko vrijedi, ali odmah u sljedećoj utakmici bi ostao 'zaleđen' na klupi. 

U pobjedi protiv Knicksa prije mjesec dana je za 20 minuta zabio 14 koševa uz 7 skokova, što mu je najbolja partija ove sezone. Najbolji učinak mu je i dalje posljednji susret regularnog dijela prošle sezone kada je Utah Jazzu ubacio 16 koševa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao