Obavijesti

Sport

Komentari 17

Sammir: Želim biti skaut, a pio sam da zaboravim probleme...

Sammir: Želim biti skaut, a pio sam da zaboravim probleme...

Pio sam da zaboravim. Imao sam problema. Jedan od razloga je i taj što mi sestra zadnjih osam-devet godina ima problema s drogom. Najdraže piće mi je viski s kokosovom vodom, otkrio je Sammir

VIDEO

Lokomotiva i Sammir (33) sporazumno su raskinuli ugovor. Sammir je dobio ponudu jednog brazilskog kluba, a Lokomotiva i Sammir su gospodski riješili završne papire te Sammir nastavlja karijeru u Brazilu, stoji u priopćenju zagrebačkog kluba.

Bivši hrvatski reprezentativac muku je mučio s ozljedama, ali i motivacijom i sasvim je jasno da u Brazil ide na rekreaciju u smiraj karijere. U Lokomotivu je došao 2019. i imao je odriješene ruke. Bilo mu je dopušteno kasniti na pripreme i po nekoliko dana, ali u klubu su ga obožavali.

POGLEDAJTE VIDEO: Sammirovo zagrijavanje u Velikoj Gorici

Pokretanje videa...

Sammir debitirao za Lokomotivu 00:33

- Vjerujte mi, kad su ljetos došli Budimir i Sammir, postao sam 50 posto bolji igrač. Daju savjete, guraju nas mlađe prema naprijed. Samo naprijed i ofenzivno, uđe ti to u glavu. Pomažu nam puno svojim iskustvom, pa čak i inozemnim. To su igrači za poželjeti, vole nas mlađe, nema tu ni trunke ljubomore ili zavisti. Velika su mi motivacija - pričao nam je svojevremeno Kristijan Jakić, danas veznjak Dinama.

O Sammiru je u superlativima govorio i Goran Tomić, tad trener Lokomotive, a danas Rijeke.

- Ma sa Sammirom mi je najbolje. Ne radi probleme, u svlačionici ga ne čuješ - pričao je šibenski stručnjak.

Zagreb: U 7. kolu Prve HNL susreli se NK Lokomotiva i NK Istra 1961

Dečko iz Itabune u ovoj je kalendarskoj godini odigrao samo jednu utakmicu i to će mu vjerojatno biti zadnja odigrana u HNL-u. Istrčao je u Maksimiru protiv Dinama 2. veljače i odradio 57 minuta u porazu 2-0.

Jedini gol za Lokomotivu zabio je u petom kolu ove sezone protiv Šibenika na Šubićevcu u porazu kluba s Kajzerice 3-2 i to - glavom. 

Posljednji Cicin intervju: Vidite da sam fit, baterije su mi pune
Posljednji Cicin intervju: Vidite da sam fit, baterije su mi pune
Gvardiol pokazao zašto vrijedi više od drugih, budi se i Kastrati
Gvardiol pokazao zašto vrijedi više od drugih, budi se i Kastrati

'Sestra ima problema s drogom'

Jasno, Sammir posljednjih godina nije ni približno onakav kakav je bio svojevremeno u Dinamu. Čak i tad mučili su ga brojni privatni problemi. Sestra mu ima velikih problema s drogom i možda ga je to nagnalo na povratak u domovinu.

- Imao sam mirno djetinjstvo, nije bilo toliko kriminala tad, ali sad je užasno. Ovdje auti "spavaju" vani, a u Brazilu ne smijete automobil preko noći ostaviti na otvorenom. Ljudi moraju dizati ograde po dva-tri metra. Tamo ili imaš, ili nemaš - otvoreno je kazao Sammir u Podcast Inkubatoru pa se dotaknuo obitelji:

- Oca nisam ni imao, a majka u Zagreb nikad nije ni došla, bio sam sam. Zato mi je značilo kad me Zdravko Mamić prozvao svojim sinom, 'filhom'. Nažalost, zbog tog nadimka mi je kasnije bilo i neugodno, to mi je bio uteg. Ispalo je da me on gura u reprezentaciju da se prodam, a jedino mene nisu htjeli prodati. Čuo sam da me ne žele pustiti jer druge igrače činim boljima pa se lakše prodaju, ali prodavali su se igrači i nakon mog odlaska iz Dinama.

Europa League - Third qualifying round - Malmo FF v Lokomotiva Zagreb

U Zagrebu je Sammir često znao zaviriti u čašicu.

- Pio sam da zaboravim. Imao sam problema. Jedan od razloga je i taj što mi sestra zadnjih osam-devet godina ima problema s drogom. Najdraže piće mi je viski s kokosovom vodom, to pijem u Brazilu. Nekad ga znam miješati i s energetskim pićima - otkrio je.

'Želim biti skaut'

Odlazak iz Dinama u Španjolsku bio mi je ostvarenje sna.

- Tih zadnjih nekoliko mjeseci molio sam ljude iz Dinama da me puste negdje na posudbu, nisam više mogao izdržati ovdje. Bilo je teško igrati stalno pred praznim tribinama, u toj negativnoj atmosferi. Realno, već nakon dvije sezone prerastao sam HNL. Imao sam 14-15 godina kad sam pratio Valenciju u Španjolskoj i bio mi je san zaigrati za njih. Otišao sam na kraju u Getafe i tek tamo vidio što znači profesionalizam. Nisam se više mogao za*ebavati. Trebalo mi je neko vrijeme da uhvatim ritam, doveo sam u Madrid kondicijskog trenera iz Beograda i doveo se u red. Trener Getafea me obožavao, a kad sam dobio ponudu iz Kine kazao mi je da će dati ostavku ako me prodaju. Otišao sam, uvjeti su bili sjajni, a trener je idući dan dao ostavku - prisjetio se bivši hrvatski reprezentativac.

Zna što će raditi nakon karijere.

- Ne želim biti trener, ali vidim se kao skaut za brazilsko tržište. Ali ono, bez presinga, želim raditi bez ugovora. Sigurno ću ostati živjeti u Hrvatskoj pa tu i tamo skoknuti do Brazila.

Osim Sammira, karijeru je završio i iskusni napadač Nikica Jelavić (35).

- Definitivno su obojica odlučili završiti karijere, bila je to njihova samostalna odluka, nitko na njih nije utjecao. Jelavić je odlično odradio utakmicu s Hajdukom, stvarno nam je jako pomogao, ali i nakon tog dvoboja koljeno mu je bilo natečeno nekoliko dana, sve mu više vremena treba za oporavak - objasnio je trener Lokomotive Jerko Leko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...