Obavijesti

Sport

Komentari 1

Samouvjereni Real Madrid ide završiti seriju protiv Zaragoze

Samouvjereni Real  Madrid ide završiti seriju protiv Zaragoze
1

Ove sezone je Real u dva navrata završavao serije odmah u prvim gostujućim susretima, prvo euroligašku kod Maccabija, potom ligašku kod Obradoira...

VIDEO

Treći put ove sezone Real gostuje u Zaragozi. Prvi put je dobio 72-64 i osvojio naslov u Superkupu, drugi put je dobio ligaški meč 84-75, a treći put traži prolaz u finale ACB lige. Trenutno je u doigravanju na čistih 4-0. Istovremeno, ovo će mu biti treći put ove sezone da seriju pokušava završiti u gostima, odmah u prvoj utakmici. U prethodne dvije Maccabija je ostavio u Tel Avivu na 57 poena u četvrtfinalu Eurolige, dobio 3-0, potom Obradoira u Santiago de Composteli na 58 i dobio 2-0. Kako su izgledali u prve dvije utakmice ove serije, bilo bi veliko iznenađenje da ne dobiju i petu ovosezonsku utakmicu kontra CAI-a.

- Možemo se plasirati u finale, ali bit će vrlo težak i kompliciran meč. Oni će unijeti borbenost u utakmicu jer su dobri, imaju talentirane igrače i vrlo su ponosni - riječi su najboljeg šutera Europe Jayceeja Carrolla.

- Ako ne budemo fokusirani ne možemo niti misliti o pobjedi. Dobili smo uvjerljivo posljednji dvoboj, ali CAI je izgubio od Valencije skoro 40 i onda okrenuo seriju, vrlo su nezgodna momčad.

Druga u Madridu završila je 28 razlike, Real je prvo poluvrijeme dobio 49-35, CAI u nastavku nije postojala. Laso je maksimalno rotirao igrače, tako je Rudy igrao tek 20 minuta, a najviše Sergio Rodriguez, 24. Carroll je trpao kako samo on to zna, 18 poena za 19 minuta, uz 7/8 iz igre i 4/5 za tri poena. Zaragoza je malo uštopala Mirotića i Reyesa, ali opet izgubila bitku u skoku (33-39), dopustila Realu 12 ofenzivnih skokova i odigrala očajnu obranu (Real 56% za dva i 46% za tri). Istovremeno, šut za dva Zaragoze bio je 37%, što će reći puno o obrambenom radu Lasova sastava. U niti jednom segmentu igre Zaragoza se nije nametnula, uza sve to imala je samo 6 asista i izgubila dvostruko više lopti od Reala (13-6). Tko je imalo gledao utakmicu lako je mogao primijetiti ogromnu bezidejnost napada i dominaciju Reala.

- Imamo tri šanse izboriti finale. To je istina, ali kada je doigravanje u pitanju, uvijek kažem da treba gledati utakmicu po utakmicu, sada očekujemo najbolje lice Zaragoze. Mi želimo zatvoriti seriju što je prije moguće, ali moramo imati na pameti da dvije utakmice nikad nisu iste - oprezno će uvijek skromni Pablo Laso.

- Oni su okrenuli seriju protiv Valencije, nikad se ne predaju i očekujem njihovo najbolje lice.

Ako Zaragoza i pokaže najbolje lice, a Real nastavi s onim što je igrao do sada u doigravanju, svejedno će biti u prednosti. José Luis Abós će morati dobro posegnuti u svoje zabilješke i taktičke postavke, jer nešto mora izmisliti. Ono što su igrali u drugoj utakmici je nalikovalo kao da se radi o timu dvije razine ispod Reala.

- Znamo da je komplicirano, ali bili smo blizu pobjede u osnovnom dijelu kada smo igrali kod kuće i pokušat ćemo opet - riječi su Abósa.

Problem u odnosu na taj meč - najbolji igrač je bio centar Norel, a njega nema zbog ozljede koljena.  Malo manje od 3 minute do kraja, Zaragoza je u tom meču bila na 69-72, ali je u tim trenucima primila dvije (neočekivane) trice Realova 'tihog' čovjeka, krila Carlosa Suareza. No i te trice nisu bile razlog poraza, razlog je bio gotovo isti kao i u prošlom meču, Realova dominacija u skoku (39-25), odnosno 16 ofenzivnih. Tako se ne može dobiti nikoga, a kamoli najbolju momčad sezone.

- Kada se prikazuje razina igre koju oni prikazuju, jako je teško. Mi možemo pružiti nešto više, prije svega u našem Príncipe Felipe, ali ako oni odigraju utakmicu kao neki dan, jako je komplicirano - iskreno će Abós.

Protiv Valencije u nekim je intervalima igrao sa zonom i malo izbacio Valenciju iz takta, to je jedan od mogućih načina za danas, ali s obzirom da Real redovito u petorci ima 4 igrača koji mogu bez poteškoća staviti tricu, onda je pitanje i koliko zona može biti efikasna.

- Ekipa zaslužuje priznanje bez obzira kako ovaj meč završio, ali ono što ne zaslužuje jest završiti s utakmicom poput one u subotu.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...