Sport

Komentari 48

Nokautirana za 48 sekundi, a zaradila 10 puta više od Mirka

Nokautirana za 48 sekundi, a zaradila 10 puta više od Mirka

Do jučer je to u svijetu MMA borbe bilo nezamislivo, ali danas Ronda Rousey, najpopularnija UFC borkinja, za jednu borbu zaradi deset puta više nego što je za osvojeni Rizin Grand Prix zaradio Mirko Filipović.

Amandi Nunes trebalo je samo 48 sekundi da zada nevjerojatnih 20 udaraca i nokautira Rondu Rousey u glavnoj borbi večeri na UFC-u 207. u Las Vegasu, no svejedno je zaradila - 15 puta manje!

Nije nikakva tajna da je bivša prvakinja Ronda Rousey "moneymaker", perjanica UFC-a koja u sistemu pay-per-view donosi najviše novca, no apsolutno je nevjerojatno da je za 48 sekundi  borbe u Las Vegasu bila plaćena čak tri milijuna dolara, a njezina suparnica zaradila je "tek" 200.000, i to samo zahvaljujući bonusu za spektakularnu pobjedu. Osnovni honorar bio joj je samo 100.000 dolara.

Nakon debakla veliko je pitanje hoće li se najpopularnija MMA borkinja svijeta uopće i dalje boriti jer Amanda Nunes uništila joj je ono malo samopouzdanja koje joj je ostalo nakon što je izgubila naslov od Holly Holm 15. studenog 2015.

- Treba mi vremena kako bih razmislila o svojoj budućnosti. Željela bih zahvaliti svim svojim navijačima koji ste uz mene ne samo u dobrim, nego i u teškim vremenima. Ne mogu vam riječima opisati koliko mi znači vaša podrška. Ponekad, iako daš sve od sebe i nešto jako želiš, ne ostvari se kako si planirao. Ponosna sam koliko se razvio ženski UFC, pohvalit ću i ostale borkinje koje su to omogućile, uključujući i Amandu Nunes, napisala je Ronda.

Jedno je sigurno - ako i nastavi karijeru, Ronda više nikad neće biti plaćena ni približno kao u ovom meču - 62 tisuće dolara po sekundi borbe.

Najčitaniji članci