Obavijesti

Sport

Komentari 2

San Antonio protiv Memphisa: Mogu li Grizzliesi iznenaditi?

San Antonio  protiv Memphisa: Mogu li Grizzliesi  iznenaditi?
1

Spursi su u nedjelju izmasakrirali ponajbolju obranu lige dalekometnom paljbom, pogodili su 14 od 29 pokušaja za tri poena što im je najbolji učinak u doigravanju

VIDEO

Prvi susret finala Zapadne konferencije nije ponudio neizvjesnosti koliko se očekivalo. Terenom je vladala samo jedna momčad, San Antonio Spursi koji su u nedjelju bez većih problema nadigrali goste iz Memphisa s konačnih 105:83 i došli do 1-0 vodstva u seriji.  Mašinerija Gregga Popovicha je brzim protokom lopte i vanjskim šutom izmasakrirala ponajbolju obranu lige, koja je i treću seriju otvorila porazom, no Spursi znaju da još ništa nije gotovo.

- Mogu vam obećati da nitko u našoj svlačionici nije previše sretan, jer smo lani u konferencijskom finalu vodili 2-0 i svejedno izgubili seriju. To je samo jedna utakmica i ne znači ništa. Svejedno imamo još dug put za prijeći - upozorio je Tony Parker.

Od samog početka susreta krenulo je u krivom smjeru za Grizzliese, koji su već nakon prve četvrtine gubili 31:14, a kako nisu šuterski posebno opasna momčad bilo je jasno da će morati znatno podignuti razinu obrane i nametnuti svoj stil igre kako bi se vratili u utakmicu. Početkom drugog poluvremena u tome su i uspjeli i to zahvaljujući iznimno inspiriranom Quincyju Pondexteru koji je u kratkom roku ubacio je 12 poena i približio svoju momčad na samo šest poena zaostatka (62:56), a Spursi zaključuju treću četvrtinu  11:1 serijom i ponovo preuzimaju kontrolu. U istom ritmu nastavili su i u posljednjoj dionici u kojoj su pobjegli na više od 20 koševa razlike, a ostatak susreta bio je tek rutinsko odrađivanje posla s većinom startera na klupi.

- Jednostavno nismo igrali dobro. Ne bih ništa posebno istaknuo. Oni su bili brzi, a mi smo promašivali polaganja i uzimali loše šuteve, a u obrani smo bili užasni. Spursi su odigrali sjajnu utakmicu - izjavio je trener Lionel Hollins te dodao:

- Bili smo previše nervozni, u obrani smo posvuda "plivali". Imali smo četiri igrača u reketu, a nitko nije pokrivao vanjski šut, a tako se sigurno ne igra obrana.

Njegova je momčad iz igre pogodila 43,2 posto šuteva uključujući pet od 12 šuteva za tri poena, dok su domaćini gađali s 52,6 posto uspješnosti i ubacili rekordnih 14 trica u 29 pokušaja.

- Očito smo jako dobro šutirali. Što se obrane tiče, bili smo solidni u svim aspektima i to je put kojim želimo ići. Svjesni smo da oni mogu igrati mnogo bolje, a da ćemo mi teško ponoviti ovakvu šutersku večer pa se na to moramo pripremiti. Što se prve utakmice tiče, ne znam koliko smo mogli bolje od ovoga - istaknuo je Tim Duncan nakon što su Spursi srušili momčadski rekord po ubačenim tricama, barem što se doigravanja tiče.

Iako to statistika ne pokazuje u potpunosti, jednu od najboljih utakmica karijere odigrao je Tony Parker, koji je ubacio 20 poena (9/14) uz devet asistencija, a dobro su ga pratili Kawhi Leonard s 18 poena (7/10) i Danny Green 16 poena (6/9). Matt Bonner je svih 12 poena zabio šutevima iz daljine (4/7), a raspoložen je bio i Garry Neal s 11 ubačaja. Spursima nije trebala neka velika večer Tima Duncana, koji je završio sa samo šest poena (3/9) i deset skokova, ništa posebno nije odigrao ni Manu Ginobili, koji je ostao na osam poena (2/6) i pet skokova.

- Svaki put kada smo pogriješili u obrani, oni su nas natjerali da to platimo. Ili smo previše pomagali ili nismo uopće, a u svakom slučaju oni su to kažnjavali - govorio je Marc Gasol, koji je upisao 15 poena (7/16) i sedam skokova.

Najefikasniji u redovima Grizzliesa bio je Quincey Pondexter s 17 koševa (6/11), a jedini preostali dvoznamenkasti u toj kategoriji je bio Mike Conley koji je okončao susret sa 14 koševa (5/12), četiri skoka i osam dodavanja.

Potpuno je podbacio Zack Randolph odigravši svoju najgoru playoff utakmicu u karijeri. Ubacio je samo dva koša uz 1/8 šut iz igre, a imao je sedam skokova.

- Ovo je bilo više frustrirajuće nego sramotno. To je košarka, događa se i najboljima. Muhammad Ali je završavao na podu, a ono što ga je učinilo najvećim borcem svih vremena jest to da se uvijek vraćao. Bila je to jedna od onih večeri kada te malo toga ide. Cijele sezone me momčadi udvajaju. Mnogo šuteva sam promašio, a neki od njih nisu bili dobri koliko sam želio. Takav je bio ritam utakmice. Moram biti bolji i to sam rekao suigračima. Moram biti bolji zbog njih - osvrnuo se Zach Randolph, koji je tek jednom u 40 utakmica postigao manje koševa. Bilo je to 2002. godine kada je kao novak odigrao tek jednu minutu u dresu Blazersa.

Kao što Spursi ističu, ništa još nije gotovo. Momci iz Memphisa su u prvom krugu od Clippersa gubili 2-0 da bi dobili preostale četiri utakmice, a od Thundera su poraženi na otvaranju serije, a zatim su nanizali četiri pobjede. Teško da mogu odigrati još jednu ovako lošu utakmicu, ali istovremeno ne mogu očekivati da će bez nekih promjena i prije svega većeg zalaganja te pametnije igre samo tako proći uigrani orkestar iz Teksasa.

- Mislim da se poprilično dobro prilagođavamo, a ni ovoga puta ne bi trebalo biti ništa drugačije. Moramo izaći na teren i odigrati mnogo bolje protiv iznimno disciplinirane momčadi koja dobro zna što radi i neće to prestati. Oni znaju svoje kvalitete i najbolji su u ligi u iskorištavanju tih kvaliteta - naglasio je Mike Conley, koji će morati odraditi mnogo bolji posao u zatvaranju Parkera.

Bez obzira na visoku pobjedu Spursa u prvoj utakmici ova serija ima potencijal da se oduži na svih sedam ukoliko Grizzliesi pronađu načina da zaustave vanjski šut i odigraju koncentriranije u napadu.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

NBA, finale Zapada, 2. utakmica:

San Antonio – Memphis, 03.00 SATA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja