Obavijesti

Sport

Komentari 47

San Antonio vratio je 'break', Cavsi nadomak finala Istoka...

San Antonio vratio je 'break', Cavsi nadomak finala Istoka...
1

U subotu rano ujutro po srednjoeuropskom vremenu odigrane su dvije utakmice doigravanja u NBA ligi. Na Zapadu je San Antonio slavio u Oklahomi, a na Istoku Cleveland u Atlanti

VIDEO

Košarkaši San Antonio Spursa u trećoj su utakmici polufinala doigravanja Zapadne konferencije NBA lige kao gosti svladali Oklahoma City Thunder 100-96 i tako poveli sa 2-1 u seriji koja se igra na četiri pobjede, dok su Cleveland Cavaliersi u polufinalu Istoka poveli 3-0 protiv Atlanta Hawksa svladavši ih na njihovom terenu 121-108.

Susret u Oklahoma Cityju obilovao je preokretima, poglavito u četvrtoj četvrtini, a na kraju se ključnim pokazao skok u napadu Kawhija Leonarda 25 sekundi prije kraja pri vodstvu Spursa 96-94. Leonard je uspio pod suparničkim obručem pokupiti odbijanac nakon promašaja LaMarcusa Aldridgea te proslijediti loptu do Tonyja Parkera kojega su domaći igrači potom morali zaustaviti prekršajem. Parker je pogodio oba slobodna bacanja za 98-94, Dion Waiters je ubačajem 4,8 sekundi prije kraja vratio nadu Thunderu, ali zatim je i Leonard ubacio oba slobodna bacanja i onemogućio bilo kakav povratak domaćih.

Gosti iz San Antonija bolje su otvorili dvoboj te u drugoj četvrtini imali i 15 koševa razlike (35-20). Domaći su se ipak uspjeli vratiti u dvoboj te tricama Sergea Ibake i Russella Westbrooka čak i povesti 83-79 šest i pol minuta prije kraja. No uslijedila je serija Spursa 12-2 kojom su 3:19 minuta prije isteka vremena gosti stigli do vodstva 91-85. Iako je Oklahoma u završnici stigla na dva razlike, novog preokreta nije bilo.

Izvanredan je u dresu San Antonija ponovno bio Leonard s 31 košem i 11 skokova, Aldridge je dodao 24 ubačaja uz 8 skokova, a u drugom poluvremenu pridružio im se i Parker koji je susret završio sa 19 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Kod domaćih najefikasniji je bio Westbrook s 31 košem, ali uz loš šut iz igre 10-31, a tomu je pridodao i 9 skokova, te 8 asistencija. Kevin Durant dodao je 26 poena uz mnogo bolji šut od 10-18.

Ovom pobjedom Spursi su vratili "break" koji je Thunder ostvario u drugoj utakmici kontroverznom pobjedom 98-97 u San Antoniju. Četvrta utakmica ovih suparnika na rasporedu je u nedjelju u Oklahoma Cityju.

U nedjelju će svoj četvrti dvoboj igrati i Cleveland Cavaliersi i Atlanta Hawksi, a prošlogodišnji finalisti imat će priliku zaključiti seriju nakon što su u petak slavili u Atlanti 121-108 i poveli 3-0. Cavsi su do još jedne pobjede protiv Hawksa ponovno stigli zahvaljujući sjajnom šutu za tricu, pogodili su 21 od 39 pokušaja izvan linije od 7,24 metara, a prednjačio je igrač s klupe Channing Frye sa šutom 7-9 za tri poena.

Hawksi su odličnom igrom u drugoj četvrtini na krilima Kylea Korvera preuzeli kontrolu rezultata te je držali sve do osam minuta prije kraja kada su vodili 103-99. Tada su Cavsi napravili seriju 14-1 i tri i pol minute prije kraja stigli do prednosti od 113-104 koju više nisu ispuštali.

Frye je s ukupno 27 koševa predvodio strijelce Cavsa, LeBron James dodao je 24 ubačaja uz 13 skokova i 8 asistencija, 24 je ubacio i Kyrie Irving, a 21 uz 15 skokova je dodao Kevin Love. Kod Hawksa najefikasniji su bili Al Horford s 24 koša i Jeff Teague s 19 poena i 14 asistencija.

Cleveland i Atlanta susreli su se u doigravanju i prošle godine kada su Cavsi u finalu Istoka bili uspješniji s 4-0, a vrlo su blizu tome da "pometu" Hawkse i ove godine u konferencijskom polufinalu.

Zapadna konferencija, polufinale:

  • Oklahoma City - San Antonio 96-100 (1-2)

Istočna konferencija, polufinale:

  • Atlanta - Cleveland 108-121 (0-3)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom