Sport

Komentari 23

Sandra Perković i dalje vlada kraljevstvom diska, Tolj odlična

Sandra Perković i dalje vlada kraljevstvom diska, Tolj odlična

Hrvatska na ovom Hanžekovićevom memorijalu ima čak dvije predstavnice u bacanju diska - Sandru Perković i Mariju Tolj. Perković je još jednom osvojila vrh, dok je Marija završila na sjajnom trećem mjestu...

U sklopu IAAF World Challenge Zagreb u sklopu kojeg se održava i 69. Memorijal Borisa Hanžekovića u ženskoj konkurenciji se baca disk, a Hrvatska ima dvije predstavnice. Kraljicu Sandru Perković i njenu nasljednicu Mariju Tolj. 

Prvi hitac Sandre Perković otišao je do 62.18 metara, a mlada Marija Tolj ju je u jednom trenutku i prestigla.  Nakon 61.24 u prvom pokušaju, u drugom je disk odletio na 62.57, kada je Sandru Perković srušila na treće mjesto. Drugi hitac Sandre Perković pogodio je u zaštitnu mrežu.  Marija Tolj promašila je treći hitac, dok Sandra Perković bacila je do 64.75 metara čime je zasjela na prvo mjesto. U četvrtoj seriji, Sandra je disk poslala na 64.59 metara.

Zagreb: 69. memorijal Borisa Hanžekovića, bacanje diska, zene

Peta serija za Mariju Tolj nije bila najbolja, zbog čega je namjerno prestupila zbog kratkog hica. Sandra je pak u petom pokušaju bacila disk na  odličnih 67.78 metara!

U posljednjem bacanju Marija Tolj je dosta loše bacila disk, zbog čega je još jednom namjerno prestupila, ali ukupno je dovoljno za treće mjesto. Sandri je disk, u pokušaju rušenja vlastitog ovosezonskog rekorda, odletio u zaštitnu ogradu. Ipak, ostala je na prvom mjestu mitinga. 

Zagreb: Otvoren 69. memorijal Borisa Hanžekovića

Najčitaniji članci