Sport

Komentari 199

Sandra se vratila: Japanci su puno godina iza nas. Osjećali smo se tamo kao cirkusanti...

Sandra se vratila: Japanci su puno godina iza nas. Osjećali smo se tamo kao cirkusanti...

Znate li vi da sam ja žena koja je izgubila od Europljanke zadnji put prije 12 godina? Naravno da sam plakala u sobi nakon natjecanja, ali ja znam gdje sam i koliko je četvrto mjesto veliko, rekla je Sandra po povratku

Očekivali smo je s medaljom oko vrata. Sandra Perković, međutim, iz Tokija se u Zagreb vratila bez treće olimpijske kolajne, ali da joj ruke ne budu baš prazne, stigli su joj buketi cvijeća od najdražih i najmilijih, plišanci. I zagrljaji, poljupci... I četvrto mjesto na Olimpijskim igrama vrijedi.

- Svi znate što se dogodilo i kako se osjećam. Ovo je samo dokaz što su olimpijske Igre i koliko su vrijedna dva zlata koja ste svi vi olako shvatili. Najbitnije je da se zaliječim od svih ozljeda koje sam nakupila proteklih godina i da se opet vratim osvajanju zlatnim odličjima. Ne trebaju mi pobjede ni porazi kako bih znala da su mnogi ljudi uz mene i kada sam na četvrtom mjestu - rekla je Sandra okupljenom društvu pa se retorički zapitala.

OI: Sandra Perkoviæ, finale bacanja diska

- Znate li vi da sam ja žena koja je izgubila od Europljanke zadnji put prije 12 godina? Znate li koliko je to teško? Naravno da sam plakala u sobi nakon natjecanja, ali ja znam gdje sam i koliko je četvrto mjesto na ovim Olimpijskim igrama veliko. Dovoljno je pogledati rezultate u povijesti hrvatske atletike da to i sami shvatite.

Sandra nije bila zadovoljna uvjetima u Tokiju, krugom na atletskoj stazi, koji je dodatno postao nemoguć nakon jake kiše.

- Krenuli smo s velikim očekivanjima, ne po pitanju mog rezultata, već po pitanju uvjeta koji su tamo vladali. Imali smo velikih problema s organizacijom treninga. Nakon što sam u Londonu 2012. uvidjela što su Olimpijske igre, najbolje i najorganiziranije natjecanje na svijetu, a nakon Rija, gdje se očekivalo da će biti loše organizirano, a na kraju je Rio bio deset puta organiziraniji od Tokija, a smatra se da su Japanci europski Švicarci, ali oni su puno, puno godina iza nas. Možda su radišni, ali njihova snalažljivost u ovakvim trenucima, u korona sezoni...Opet nismo bili slobodni, osjećali smo se kao u zatvoru. Psihološki su to uvjeti koji su utjecali na sve nas koji smo bili u Tokiju. Osjećali smo se kao cirkusanti na praznom stadionu koji prima 65 tisuća gledatelja, groblju, dok su na nogometnom prvenstvu Europe stadioni bili puni. I na naše je vaterpoliste to utjecalo, oni su bili najspremiji od svih nas.

Rekla je Sandra da bi, iako je zbog toga morala doći dosta ranije u Selo, opet nosila hrvatsku zastavu na otvaranju, ali i poslala zadatak Savezu da analizira zašto je atletika u Riju imala tri medalje, a u Tokiju nijednu.

- Na prošlim Igrama bili smo najuspješniji sport i treba vidjeti jesmo li napravili sve što smo trebali, jesu li pripreme bile na razini i jesmo li dovoljno uložili.