Sport

Komentari 2

Sandra u Splitu srušila rekord sezone! Ima poruku i za Rusiju: Inače će cijeli svijet otići kvragu

Sandra u Splitu srušila rekord sezone! Ima poruku i za Rusiju: Inače će cijeli svijet otići kvragu

Psovala je, mrmljala, disk je dodirivao i zaštitnu mrežu, no Sandra je ipak imala jedan pravi hitac koji je otišao dva metra dalje od dosadašnjeg najboljeg rezultata sezone, na 64,47 metara

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković (31) diskašku je sezonu tradicionalno otvorila pobjedom na Zimskom bacačkom kupu u Splitu, i to najboljim rezultatom godine od 64,47 metara, gotovo dva metra bolje od hica Jamajčanke Shadae Lawrence prije dva tjedna.

Zagrepčanka je pobjednički hitac bacila iz trećeg pokušaja, a bilo je i nekoliko neispravnih pri kojima je dodirivala zaštitnu mrežu na Parku mladeži. Vrijeme joj nije bilo naklonjeno, puhao je vjetar, ali pobjeda je u džepu.

POGLEDAJTE VIDEO: Sandra Perković na otovrenju Olimpijskih igara

- Zadovoljna sam i nisam zadovoljna - zagonetno je počela "kraljica diska" i nastavila:

- Još sam u jakom treningu pa je bilo suludo očekivati velike daljine s obzirom da nas ove godine čeka Svjetsko i Europsko prvenstvo. Drago mi je da sam tu, da ne mislite da sam otišla. Srce mi još kuca za Hrvatsku i velike rezultate. Žao mi je zbog vremena, bilo je hladno i puhalo je, borile smo se i moglo je mrvicu bolje.

Omakla joj se i pokoja psovka na natjecanju.

- Ha bude vam krivo, koliko god je hladno dala sam sve od sebe i pokušala se tako izazvati, ali bilo je dosta hladno za ruke - rekla je i zahvalila domaćem klubu ASK na organizaciji.

- Olimpijske igre emotivno su me i fizički iscrpile, ove sezone krenula sam sporije. Čekaju me velika natjecanja, imam velike ciljeve i nadam se najboljem - kazala je dvostruka svjetska i olimpijska pobjednica.

Prokomentirala je i zbivanja u ratom pogođenoj Ukrajini.

- Ne volim pratiti negativne vijesti, tako je bilo i s koronom, tad sam više gledalacrtiće. Ne možemo učiniti ništa da to zaustavimo, ali znamo kako to izgleda, i mi smo prošli rat prije 30 godina i znamo da nikom ništa dobro nije donio. Nadam se što skorijem mirovnom sporazumu, inače će cijeli svijet otići kvragu...

Marija Tolj (22), zlatna s Europskog prvenstva do 23 godine iz 2019., u zadnjoj je seriji bacila ipak skromnih 58,92 metra.

- Nije baš ono što sam htjela, spremnija sam za puno više. Nije mi smetalo vrijeme, nego trema.

Najčitaniji članci