Obavijesti

Sport

Komentari 8

Sandra Žigić u konkurenciji za najbolju nogometašicu svijeta!

Sandra Žigić u konkurenciji za najbolju nogometašicu svijeta!
7

Među 55 najboljih nogometašica svijeta i 20 obrambenih u trećem izboru FIFProa svoje je mjesto našla i jedna Hrvatica. Sandra Žigić kaže da joj to djeljuje nestvarno i da joj je taj izbor veliki motiv

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentativka Sandra Žigić (30) nalazi se među 55 najboljih nogometašica svijeta u izboru više od 4100 nogometašica u 45 zemalja za udrugu FIFPro.

Zagrepčanka koja nastupa za bundesligaša USV Jenu nominirana je među 20 najboljih obrambenih igračica, a idealna ekipa svijeta bit će objavljena na Međunarodni dan žena, 8. ožujka.

- Iznenadio me izbor. Znala sam da sam u izboru unutar Hrvatske, ali nisam očekivala da ću biti među nominiranim igračicama. Naravno da mi to puno znači iako mi još uvijek djeluje nestvarno da sam među 20 najboljih obrambenih igračica na svijetu - rekla je Sandra Žigić za službene stranice HNS-a.

Sandra je jedna od najiskusnijih hrvatskih internacionalki koja za A-reprezentaciju nastupa još od svoje 18. godine. Karijeru je počela u Dinamu, a nastupala je i za St. Vit iz Klagenfurta, Plamen iz Križevaca, Monroe Mustangs, Medyk Konin i Osijek prije nego što je prošle godine stigla u Jenu.

- Teško je biti uvršten u ovakav izbor igrajući za Hrvatsku, s obzirom na to da se najviše prate velika natjecanja, gdje se dokazuju one najbolje. Međutim ovo priznanje veliki mi je motiv da nastavim još više raditi na sebi kako bih mogla davati svoj maksimum za klub i hrvatsku reprezentaciju. Definitivno će to biti veliki motiv i za ostale cure jer imamo talenta i potencijala za napredak - kaže Sandra.

Ma kakav Ronaldo... Ima oči tek za Javiera

- Nemam ženskih nogometnih uzora. Svi uvijek govore o Marti. Ona je ženski ekvivalent Cristiana Ronalda. Sjajno igraju, ali prezahtjevni su unutar, a i izvan terena, zbog toga mi se ne sviđaju. Divila sam se Javieru Zanettiju. On je bio oličenje pravog kapetana, vođe kakvog klub samo može poželjeti - nahvalila je legendarnog kapetana Intera.

Omiljena momčad joj ipak nije Inter.

- Navijam za Valenciju. Uvijek imaju dobru momčad i jako kvalitetne igrače, zato mi je žao što ne osvajaju naslove - prati španjolski nogomet Sandra.

Ah, ti komentari...

Sandra se nekoliko puta dobrano nasmijala na komentare okoline. Ne pogađaju je pošalice i pokoje neugodno dobacivanje. Svjesna je da ženski nogomet još uvijek nailazi na predrasude, ali to je nije zaustavilo ni kada je počela trenirati i sigurno neće ni sada. Sandra tek odmahne, nasmije se i odjuri na trening.

- To postoji? Je l' imate možda skraćene kornere? Ili manju loptu? Je l' igrate u grudnjacima? Tuširate li se gole?! To su definitivno neka od najglupljih pitanja koja sam ikad čula - smije se Sandra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''