Sport

Komentari 8

Sane novi igrač Bayerna, City će zaraditi 49 milijuna eura...

Sane novi igrač Bayerna, City će zaraditi 49 milijuna eura...

Sane je s Manchester Cityjem imao ugovor do ljeta 2021., ali je odbio isti produžiti pa su ga 'građani' odlučili prodati dok još za njega mogu dobiti odštetu...

Njemački nogometni reprezentativac Leroy Sane uskoro će postati novi igrač muenchenskog Bayerna s kojim se sprema potpisati petogodišnji ugovor, prenijeli su u utorak njemački i engleski mediji.

Sane je s Manchester Cityjem imao ugovor do ljeta 2021., ali je odbio isti produžiti pa su ga 'građani' odlučili prodati dok još za njega mogu dobiti odštetu.

Prema medijskim napisima Bayern bi za mladog krilnog igrača Cityju trebao platiti fiksnih 49 milijuna eura, a još 11 milijuna bi se moglo sliti u klupsku blagajnu druge momčadi engleske Premier lige, ako Sane ispuni potrebne uvjete za isplatu bonusa.

U budući ugovor bi trebala biti uključena i klauzula po kojoj će Manchester City uprihoditi i 10 posto od sljedećeg transfera u kojem će Sane sudjelovati.

Sane je ukupno u Cityju proveo četiri godine te u 135 nastupa postigao 39 pogodaka. U ovoj sezoni je ostvario tek jedan nastup nakon deset mjeseci izbivanja, jer je teško ozlijeđen u kolovozu 2019., u utakmici engleskog superkupa, tzv. Community Shieldu, kad mu je popucao prednji križni ligament u koljenu.

Leroy Sane će se vratiti u njemački nogomet nakon četverogodišnjeg izbivanja, otakako je 2016. iz Schalkea kao 20-godišnjak prešao u Manchester City.

U njemačkoj reprezentaciji je debitirao u studenom 2015., a u 21 nastupu je postigao pet pogodaka.

Najčitaniji članci