Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Sara Kolak: Kopljanica bolja od Ajaxa, svjetska velemajstorica!

Sara Kolak je prije nekoliko dana pobijedila na mitingu u Ostravi. Koplje je letilo 64 metra i 45 centimetara. Ispunjena svjetska i olimpijska norma. U prvom nastupu nakon 22 mjeseca pauze

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
4 komentara

Neka koplja navodno još uvijek traže. Jer kad ga Sara Kolak zavitla nema mu spasa. Nešto je u toj kombinaciji zagorskog i kvarnerskog zraka da paše sportašima...

Kantrida još pamti nogometnog majstora Vugrinca, a Sara je iz Ludbrega u Rijeku preselila kad je krenula u Srednju školu, gimnaziju. 2016. ostvarila je čudo svih čuda, vrh karijere svakog tko se bavi atletikom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Loving the sunny weather and good throwing sessions ☀️

A post shared by Sara Kolak (@sarakolak7) on

U Riju je osvojila zlatnu olimpijsku medalju. Sa 21 godinom. Iste je godine uzela europsku broncu. Prije toga svjetsku i eruopsku juniorsku broncu. Kopljanica bolja od Ajaxa.

Svjestkoj su atletskoj velemajstorici sada su 24 godine. Na međunarodnom mitingu 'Zlatna sprinterica' u Ostravi neki je dan osvojila prvo mjesto. Koplje je letilo 64 metra i 45 centimetara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

*pain: stand up and show me what you're made of.

A post shared by Sara Kolak (@sarakolak7) on

Bio bi to tek još jedan uobičajen dan 'u uredu' da se Sara nije zbog ozljede lakta vratila nakon - 22 mjeseca oporavka. Vratila, zaletila, bacila i pobijedila. To je: Sara Kolak. Bolja od drugih.

Uz pobjedu u Ostravi 'usput' je odmah riješila i norme za Svjetsko prvenstvo u Dohi krajem rujna ove godine, a i za Olimpijske igre u Tokiju 2020-e.

- Mučila sam se s nekoliko prvih bacanja, jednom sam uspjela baciti dobro. Zadovoljna sam, naravno. Prvo natjecanje nakon ozljede, pobjeda i ostvarene norme... Probijen je led, ali: imam još mnogo posla za napraviti - rekla je Kolak.

POGLEDAJTE VIDEO

Sandra Perković joj je uoči Olimpijade 2016., kad je vidjela da Sara nema svoje vlastito koplje, kupila novo i to s potpisom Sarinog uzora, Andreasa Thorkildsena. Grad Ludbreg Sari Kolak je napravio spomen-ploču.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

♥️

A post shared by Sara Kolak (@sarakolak7) on

Za vrijeme oporavka fokus je bio samo na jednome:

- Jedino što mi je bilo u glavi: samo idemo trenirati! Fokusirala sam se na male tehničke detalje koje moram popraviti. Tražila svaki dan gdje mogu biti bolja, to me guralo naprijed. Ne možeš uvijek iz prve sve popraviti. Motiviralo me to,da ispravljam greške, napredujem, težim biti što bolja - rekla je Sara kojoj je društvo i jedan Nijemac, čistokrvni... Thor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thor😍🥰 #8monthsold #rottweiler

A post shared by Sara Kolak (@sarakolak7) on

Optimizam i pozitiva neizostvano su pogonsko gorivo i kad sve izgleda crno:

- Već tjedan dana nakon operacije sam bila na biciklu, počela sam raditi, nije bila situacija da moram biti šest mjeseci u krevetu. Veselila sam se svakom malom koraku i sve me to guralo naprijed.

Sara Kolak... Najbolja!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Naši partneri pišu
Message