Obavijesti

Sport

Komentari 16

Sara Kolak kraljica koplja: Dva puta je rušila rekord mitinga...

Sara Kolak kraljica koplja: Dva puta je rušila rekord mitinga...
12

Olimpijska pobjednica, hrvatska bacačica koplja, Sara Kolak je otvorila nastup na Hanžekovićevom memorijalu fenomenalnim rezultatom srušivši rekord mitinga prvo sa 65.82, a zatim i 66.42 metra

VIDEO

U utorak je započeo međunarodni atletski miting IAAF World Challenge Zagreb, u sklopu kojeg se održava i 69. Memorijal Borisa Hanžekovića na kojemu je hrvatska bacačica koplja, Sara Kolak, dva puta rušila rekord mitinga. 

Kolak je na Mladosti slavila ispred velike konkurencije, Kanađanke Elizabeth Gleadle (63.77 m), Poljakinje Marije Andrejczyk (60.91 m) i iskusne Slovenke Martine Ratej (60.50 m). 

Zagreb: 69. memorijal Borisa Hanžekovića, bacanje koplja Zagreb: 69. memorijal Borisa Hanžekovića, bacanje koplja Zagreb: 69. memorijal Borisa Hanžekovića, bacanje koplja
15
| Foto: Igor Kralj/PIXSELL/ (ILUSTRACIJA)

Olimpijska pobjednica, srušila je rekord mitinga odmah na prvom bacanju. Bacila je koplje preko žute linije, točno na 65. 82 metra.  U drugom bacanju je Kolak bila nešto slabija bacivši koplje četiri metra bliže nego li prvi put, ali njezin trener i dalje nije skinuo osmijeh s lica. Kolak je u trećem bacanju već drugi puta srušila rekord, ovaj puta sa 66.42 m. U četvrtom bacanju Sara je prebacila 59.06 metara. Koplje se, nažalost,  prerano spustilo prije izbačaja. Peti put je hitac bio prekratak zbog čega je Sara prestupila kako se ne bi mjerio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: 69. memorijal Borisa Hanžekovića, bacanje koplja

U posljednjem bacanju Kolak je podbacila do 52.70 metara, ali i dalje dovoljno da bude najbolja sa srušenim rekordom mitinga nakon 19 godina.

- Stvarno sam zadovoljna, a nadam se da je publika. Napokon se smijem nakon natjecanja - rekla je Sara. 

- Sad vidim gdje sam, počeli smo mijenjati neke stvari, imam još jako puno posla, osobito sad kako imam novog trenera, ali drago mi je da su se neke stvari počele poklapati - zadovoljno priča olimpijska pobjednica koju vodi prvi bacač koplja koji je u istom trenutku imao olimpijsko, europsko i svjetsko zlato, Norvežanin Andreas Thorkildsen.

Zagreb: 69. memorijal Borisa Hanžekovića, bacanje koplja

Večerašnji natjecateljski program otvorili su troskokaši, a zaključit će ga u 20.50 sati najbrži atletičari ovogodišnjeg mitinga, trkači na 100 m, među kojima je najveći favorit za pobjedu olimpijski pobjednik i dvostruki svjetski prvak Amerikanac Justin Gatlin.

REZULTATI:
1. Sara Kolak HRV  66,42 m - rekord mitinga
2. Elizabeth Gleadle KAN  63,77 
3. Maria Andrejczyk POLJ  60,91
4. Martina Ratej SLO 60,50
5. Madara Palameika LAT 59,79
6. Liveta Jasiunaite LTU 58,39
7. Annika Marie Fuchs NJE 53,14
8. Laura Štefanac HRV 48,35

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića