Obavijesti

Sport

Komentari 14

Šarić dobio novu ulogu u igri: Ovdje ću iskoristiti svoju visinu

Šarić dobio novu ulogu u igri: Ovdje ću iskoristiti svoju visinu
1

S obzirom da imamo sjajne igrače pod košem trener mi želi dati više prilike na poziciji 'trojke', a tamo ću pokušati iskoristiti svoje tjelesne prednosti u odnosu na manje protivnike, kaže Šarić

VIDEO

Zahvaljujući svojim sjajnim tjelesnim predispozicijama i činjenici da je jedan od svestranijih europskih košarkaša današnjice, Dario Šarić sve češće će priliku na parketu dobivati na mjestu 'trojke'. To su ukratko zamisli trenera Philadephije Bretta Browna koji je u 'poplavi' visokih i snažnih košarkaša u 76ersima našem košarkašu namijenio poziciju krila na kojoj bi trebao dominirati svojom visinom i fizikalijama, a isto tako ne bi trebao zaostajati ni kada će lopta biti u njegovim rukama.

- Da, trener mi želi dati više minuta s obzirom da imamo sjajne igrače pod košem. Ilyasova igra odlično, imamo Okafora, Embiida, a i Holmes je jako dobar igrač - priznaje Šarić.

A kako zbog svih navedenih ne bi morao sjediti na klupi, Brown se dosjetio da bi Šarić mogao biti itekako koristan na novoj mu poziciji iako mu je najprirodnija ona na 'četvorci'.

- Naravno da će mi trebati neko vrijeme da se priviknem na novu poziciju i na obranu protiv drugačijih igrača - kaže Šarić.

To samo znači da će u obrani morati braniti igrače koji će češće imati loptu u svojim rukama, samim time oni i bolje barataju njome, no isto tako Darijo vidi svoju priliku u napadu.

- Da, pogotovo kada se približim košu. To je način na koji ih mogu kazniti jer su manji od mene - kaže Dario.

Samo dva koša noćas

Prvu utakmicu na novoj poziciji odigrao je noćas, no s obzirom da je brzo upao u probleme s osobnim pogreškama nije dobio minutažu kakvoj se nadao. U porazu od Raptorsa 123-114 Šarić je bio na parketu tek 13 minuta i u tom vremenu zabio samo dva koša, ali je imao šest skokova. Brown ga, dakle, već uvodi na novu poziciju, a kada se tamo ustali i navikne na zahtjeve, bit će velika snaga potencijalno sjajnih 76ersa.

I dalje drugi u poretku 'rookieja'

No iza hrvatskog je košarkaša jako dobar tjedan te se zadržao na drugom mjestu poretka 'rookieja'. Ispred njega je ostao klupski suigrač Joel Embiid.

'Šarić se učvrstio na drugom mjestu uz 12,3 koša i 5,7 skokova u prosjeku u posljednjih šest utakmica. Iako niti jednom nije igrao više od 27 minuta, u tri od šest utakmica imao je najmanje sedam skokova, a drugi je i u poretku po broju koševa te četvrti po minutama na parketu', piše službena stranica NBA-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"