Obavijesti

Sport

Komentari 16

Šarić najbolji u porazu 76ersa: Utrpao je Minnesoti 16 poena

Šarić najbolji u porazu 76ersa: Utrpao je Minnesoti 16 poena
1

Dario Šarić ponovo je bio najbolji u redovima Philadelphie 76ersa. Hrvatski reprezentativac predvodio je svoju momčad u porazu zabivši 16 poena

VIDEO

Još jedna sjajna večer za hrvatskog košarkaša Darija Šarića u NBA ligi. Premda je njegova momčad Philadelphia 76ers izgubila u gostima svoju 12. ovosezonsku utakmicu od Minnesote Timberwolvesa 86-110 (18-27, 15-34, 25-24, 28-25), hrvatski reprezentativac predvodio je Sixerse premda ponovo nije bio u startnoj petorci.

Priči je kraj bio odmah na početku utakmice. Minnesota je povela nakon 5-5 i poslije toga nije ispuštala prednost. Tragična je bila druga četvrtina u kojoj su Timberwolvesi napravili veliku razliku i na poluvrijeme otišli s 28 poena prednosti (61-33) - rupa iz koje se Sixersi nisu mogli izvući.

Šarić je bio najbolji u redovima svoje momčadi sa 16 poena, 4 skoka (tri ofenzivna) i jednom asistencijom (šut iz igre 6-11, šut za tri 2-4, slobodna bacanja 2-3), a imao je i dvije ukradene lopte za 26 minuta provedenih na parketu. Joel Embiid opet je imao dobru večer, a upisao je double-double. Zabio je 10 poena, imao deset skokova (šest obrambenih) i jednu blokadu.

Timberwolvese je do pobjede predvodio sjajni Andrew Wiggins, koji je također upisao double-double. Zabio je 35, upisao 10 skokova, podijelio 4 asistencije i ukrao jednu loptu. Karl-Anthony Towns zabio je 25 uz 10 skokova. Minnesota je večeras bila puno bolja u skoku čemu svjedoči podatak da su trojica košarkaša imala dvoznamenkasti broj skokova (Wiggins, Dieng, Towns).

Philadelphia je tako nastavila loše otvaranje sezone i trenutno je na omjeru 2-10. Drži zadnje mjesto Istočne konferencije. Minnesota je sada na omjeru 4-7 i drži 11. poziciju na Zapadu.

Košarkaši Chicago Bullsa došli su do svoje 4. pobjede u nizu. Bullsi su predvođeni Jimmyjem Butlerom, za kojeg američki mediji tvrde da bi vrlo lako mogao postati MVP ove sezone, u gostima svladali Utah Jazz 85-77 (25-26, 16-17, 25-15, 19-19). Bila je ovo spora i i čvrsta izvedba momčadi Freda Hoiberga, ali u konačnici uspješna. Bullsi su tako stigli do pete pobjede u zadnjih šest utakmica.

Igrao se izjednačen susret s brojnim izmjenama vodstva sve do početka drugog poluvremena, kada su Bullsi odmah na startu preuzeli prednost i do kraja ga nisu ispustili. U jednom trenutku imali su i 17 poena prednosti.

Jimmy Buttler predvodio je Chicago u pobjedi s 20 poena, 12 skokova (10 obrambenih) u tri asistencije, a dodao je i dvije ukradene lopte. Dwayne Wade upisao je 18 poena, dva skoka i jednu asistenciju. Bullsi su i ovu utakmicu bili bez ozlijeđena Rajona Ronda i Douga McDermotta.

Najbolji u redovima Utaha bio je Rudy Gobert sa 16 poena i 13 skokova i dvije asistencije, a Dante Exum zabio je 14 i upisao 4 skoka.

Chicago je ovom pobjedom došao na omjer 8-4, dok je Utah pokvario statistiku i sada ima 7-6.

Houston Rocketsi stigli su do važne pobjede na domaćem parketu u Toyota centru, a briljirao je James Harden, koji je postigao svoj treći triple-double u karijeri. Rocketsi su nadigrali Portland Trailblazerse 126-109 (41-29, 21-33, 38-21, 26-26).

Preuzeli su vodstvo polovicom prve četvrtine i nakon toga nisu ispuštali prednost. Rocketse je predvodio Harden s 26 poena, 12 skokova i 14 asistencija, a upisao je i tri ukradene lopte. Amerikanac je opet pokazao da je strašan igrač kada je raspoložen. Trevor Ariza zabio je 16, isto kao i Eric Gordon, i dodao sedam skokova.

Trailblazerse je predvodio C.J. McCollum, koji je zabio 26 poena uz tri skoka i 4 asistencije. Maurice Harkless zabio je 19 poena i dodao 6 skokova dok je Damian Lillard zabio 18, upisao 5 skokova i podijelio 5 asistencija. Mason Plumlee upisao je 4 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Houston je nakon ove pobjede došao do omjera 7-5, a Portland je na 7-6.

Od ostalih utakmica Washington Wizardsi slavili su protiv New York Kincksa 119-112, a Miami Heat je dobio Milwaukee Buckse 96-73.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome