Obavijesti

Sport

Komentari 30

Šarić: Već znam, plakat ću kad budem odlazio iz svoje Cibone

Šarić: Već znam, plakat ću kad budem odlazio iz svoje Cibone
2

Konačni cilj je NBA prsten, ali volio bih osvojiti i Euroligu, koju mnogi veliki igrači nisu. Naravno, prije svega i još jedno hrvatsko prvenstvo, zaključio je Dario Šarić...

VIDEO

Nakon što su pokorili ABA ligu, cibosi su proslavili na večeri u restoranu Vatrenka u Zemunu uz živu muziku. Dario Šarić već je tamo istrošio glasnice, a nije mu bilo dosta ni nakon odlaska. U autobusu prema hotelu svi su sjedili, a on je stajao na sredini, te lupajući o krov pjevao sve što mu je padalo napamet - Dinamove, Hajdukove, "purgerske", protupurgerske, zadarske, za Kusa riječke i proturiječke... A prije izlaska iz busa okrenuo se prema Slavenu Rimcu i zaurlao: "Svi u k...u, Riki maneken, Riki maneken...", a trener se "kidao" od smijeha.

- Igrali smo zajedno u svim mlađim reprezentacijama i mene ova priča jako podsjeća na to, na način druženja i zafrkancije. I onda je bio glavni i na terenu i izvan njega, samo što je sad puno fizički i šuterski napredovao. I bolje je baždaren. Kad smo osvojili europsko zlato na U-16 prvenstvu, nagovorili smo ga da prvi put proba alkohol, bio je gotov nakon par pića - prisjetio se Dominik Mavra, s kojim je bio suigrač i u Zagrebu.

Suigrači ga obožavaju, treneri također, iako su se često svađali ove sezone.

- Mi smo tu da mladim igračima trasiramo put. Takvima će trener obično tolerirati pogreške, ali on je nama nositelj i ne smije ostalima slati lošu poruku s tri glupa šuta na početku utakmice. Rekli smo mu da nećemo od njega napraviti igrača koji će na svakoj utakmici zabiti 30 koševa i dobiti svaku treću. Od njega smo napravili monstruma - rekao je Rimac.

Zaista, nakon njegova dolaska na klupu, Dario je eksplodirao. Dobio je loptu u ruke, samopouzdanje, pravu ulogu u momčadi... I sve to nadogradio na pobjednički duh koji je imao od malih nogu.

- Trener Andrej Tesla u Zagrebu mi je govorio da veći ciljevi obično znače veća razočaranja, ali meni je uvijek godilo boriti se za veći cilj. Još u Šibeniku s trenerom Brankom Klisovićem imali smo strašnu generacije, osvajali sve turnire u svojim kategorijama, tad sam osjetio draž pobjeda i od onda imam želju za njima - prisjetio se Dario.

Još nije odlučio hoće li ostati, znat će za tri do četiri tjedna, ovisno o planovima i mogućnostima kluba.

- Šibenik mi je prva ljubav, ali Cibona je moj klub, u kratkom vremenu uvukla mi se pod kožu. Bit će mi jako teško otići, sigurno će biti plača. No emocije moram ostaviti sa strane i hladne glave sam odlučiti što dalje - objasnio je.

Cibona je, povijesno gledajući, velik klub, ali današnju Cibonu Dario je nedvojbeno prerastao i svaki dan u njoj, da ne govorimo o cijeloj sezoni, stoji na putu ambicijama i velikoj karijeri koja ga čeka.

- Konačni cilj je NBA prsten, ali volio bih osvojiti i Euroligu, koju mnogi veliki igrači nisu. Naravno, prije svega i još jedno hrvatsko prvenstvo - zaključio je Šarić prije ulaska u autobus za Zagreb.

Večeras u 20 sati na Trgu bana Jelačića Ciboni će Grad organizirati doček na kojem možete pozdraviti Darija i nove šampione ABA lige, jedinog natjecanja koje Cibona dosad nije osvojila. Taj je trofej Darijev dar gradu Zagrebu i Ciboni prije neizbježnog rastanka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti