Obavijesti

Sport

Komentari 21

Sarri udario režim za De Ligta: Dijeta i jaka taktička nastava...

Sarri udario režim za De Ligta: Dijeta i jaka taktička nastava...
3

Sarri u Juventusu sa De Ligtom radi isto što i u Napoliju sa Koulibalyjem kojem je u mjesec i pol dana udario temelj na kojem je napravio jednog od najboljih svjetskih stopera. Stroga dijeta i svakodnevna teorija

Reakcije na dijagonalne lopte i robusnost u duelu. To su dva problema koje je Maurizio Sarri dijagnosticirao kod 75 milijuna vrijednog Juventusovog ljetnog pojačanja, Matthijsa de Ligta.

Pokretanje videa ...

Mlađahni nizozemski stoper (20) ima problema sa adaptacijom na strahovito zahtjevnu i taktički tešku Serie A pa mu je 60-godišnji trener udario režim kojim je u Napoliju od Senegalca Kalidoua Koulibalyja napravio jednog od najboljih stopera na svijetu.

Sarri je klupskim nutricionistima dao upute koje se moraju strogo provoditi: smanjeni unos ugljikohidrata i obroci puni životinjskih i biljnih proteina za de Ligta. Prema trenerovom mišljenju to je dijeta koja će povećati de Ligtovu čvrstinu u duelima, odlučnost i agresiju.

Što se taktičkog dijela problema tiče, tu se već vidi pomak nabolje, a uz svakodnevni rad na treninzima s ostatkom momčadi Sarri za de Ligta odvaja najmanje pola sata dnevno tijekom kojih dečko ima teoretsku nastavu iz taktike.

International Champions Cup - Juventus v Tottenham Hotspur

Iskustvo sa Koulibalyjem govori da je prvi veliki efekt jednako takvog režima postignut nakon mjesec i pol dana. Senegalac je pod Sarrijem stvarno postao stoperska 'zvijer'.

Navike iz Ajaxa ne prolaze u Juventusu, a klub je u de Ligta uložio ogroman novac. Dečku je tek 20 godina i Sarri, uvjeren je, stvara igrača koji bi narednih 10-15 godina trebao biti nasljednik Giorgia Chiellinija i - jedan od najboljih stopera planete.

Juventus v Napoli - Serie A - Allianz Stadium