Sport

Komentari 241

Čeferin potvrdio: Tko bude igrao Superligu, neće moći za repku!

Čeferin potvrdio: Tko bude igrao Superligu, neće moći za repku!

Superliga pljuje u lice svima onima koji vole nogomet. Nećemo im ga dati, njima je samo novac na prvom mjestu, rekao je predsjednik Uefe i potvrdio kazne za nogometaše koji budu sudjelovali u istoj

Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Bit će im zabranjeno igrati na EP-u i SP-u! Ujedinjeni smo u borbi protiv ovog besmisla od projekta.

Rekao je to Uefin predsjednik Aleksander Čeferin nakon zasjedanja Uefina izvršnog odbora u Montreauxu i potvrdio najave krovne europske nogometne organizacije i drastičnim kaznama za nogometaše u klubovima koji će nastupati u novom natjecanju bogatih i velikih. 

Nije, doduše, precizirao na kojem to Euru i SP-u ne bi igrali nogometaši iz klubova koji će nastupati u Superligi, a Hrvatska u dosad poznatih 12 klubova ima sedam reprezentativaca; Luku Modrića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića, Antu Rebića, Šimu Vrsaljka, Ivu Grbića i Matea Kovačića.

Superliga pljuje u lice svima onima koji vole nogomet. Nećemo im ga dati, njima je samo novac na prvom mjestu - dodao je predsjednik Uefe.

Ispala je to glavna tema na sjednici, a trebale su to biti "samo" novi sustav Lige prvaka, gradovi-domaćini Eura, dok u nedjelju navečer Uefu je potresla vijest da su nogometni velikani pokrenuli svoju Superligu. Njih 12, Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United te talijanski Juventus, Milan i Inter. Njima će se priključiti još osam klubova.

- Hvala cijeloj nogometnoj obitelji osim tih 12 klubova. Hvala i nacionalnim vladama. Ova nam ideja pljuje u lice, ne smijemo tim ljudima dati nogomet koji volimo. Moramo učiniti sve što možemo, sve što je u našoj moći za to da Superliga nikada ne urodi plodom - kazao je Čeferin kojeg je izdao njegov bliski suradnik Andrea Agnelli, čelnik Juventusa.

- Nisam nikad vidio nešto ovakvo. Nazvao me Ed Woodward i rekao mi da mu se sviđa ideja nove Lige prvaka. A već je tada potpisao i imao dogovor o ovom drugom. Agnelli je najveće razočaranje.