Obavijesti

Sport

Komentari 241

Čeferin potvrdio: Tko bude igrao Superligu, neće moći za repku!

Čeferin potvrdio: Tko bude igrao Superligu, neće moći za repku!

Superliga pljuje u lice svima onima koji vole nogomet. Nećemo im ga dati, njima je samo novac na prvom mjestu, rekao je predsjednik Uefe i potvrdio kazne za nogometaše koji budu sudjelovali u istoj

Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Bit će im zabranjeno igrati na EP-u i SP-u! Ujedinjeni smo u borbi protiv ovog besmisla od projekta.

Danke, nein! Bayern i Borussia odbili pozivnicu iz Superlige
Danke, nein! Bayern i Borussia odbili pozivnicu iz Superlige

Rekao je to Uefin predsjednik Aleksander Čeferin nakon zasjedanja Uefina izvršnog odbora u Montreauxu i potvrdio najave krovne europske nogometne organizacije i drastičnim kaznama za nogometaše u klubovima koji će nastupati u novom natjecanju bogatih i velikih. 

Nije, doduše, precizirao na kojem to Euru i SP-u ne bi igrali nogometaši iz klubova koji će nastupati u Superligi, a Hrvatska u dosad poznatih 12 klubova ima sedam reprezentativaca; Luku Modrića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića, Antu Rebića, Šimu Vrsaljka, Ivu Grbića i Matea Kovačića.

Ako Modrić, Rebić, Brozović i Perišić zaigraju u Superligi, više neće moći igrati za Hrvatsku?!
Ako Modrić, Rebić, Brozović i Perišić zaigraju u Superligi, više neće moći igrati za Hrvatsku?!

Superliga pljuje u lice svima onima koji vole nogomet. Nećemo im ga dati, njima je samo novac na prvom mjestu - dodao je predsjednik Uefe.

Ispala je to glavna tema na sjednici, a trebale su to biti "samo" novi sustav Lige prvaka, gradovi-domaćini Eura, dok u nedjelju navečer Uefu je potresla vijest da su nogometni velikani pokrenuli svoju Superligu. Njih 12, Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United te talijanski Juventus, Milan i Inter. Njima će se priključiti još osam klubova.

FILE PHOTO: UEFA Congress
Dinamo i Hajduk nikad više na Real i Barcu?! Smrt nogometa mogu spriječiti samo navijači
Dinamo i Hajduk nikad više na Real i Barcu?! Smrt nogometa mogu spriječiti samo navijači
Navijači se zgrozili nad novim natjecanjem, Carragher ispalio: Liverpoole, postao si sramota!
Navijači se zgrozili nad novim natjecanjem, Carragher ispalio: Liverpoole, postao si sramota!

- Hvala cijeloj nogometnoj obitelji osim tih 12 klubova. Hvala i nacionalnim vladama. Ova nam ideja pljuje u lice, ne smijemo tim ljudima dati nogomet koji volimo. Moramo učiniti sve što možemo, sve što je u našoj moći za to da Superliga nikada ne urodi plodom - kazao je Čeferin kojeg je izdao njegov bliski suradnik Andrea Agnelli, čelnik Juventusa.

- Nisam nikad vidio nešto ovakvo. Nazvao me Ed Woodward i rekao mi da mu se sviđa ideja nove Lige prvaka. A već je tada potpisao i imao dogovor o ovom drugom. Agnelli je najveće razočaranje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
O LIGI PRVAKA

- Pripremamo modernu i atraktivnu Ligu prvaka. Ona se može igrati i bez ovih klubova. I dalje ih u Europi ima puno dobrih.

O EURU U PETAK

Uefa je odgodila odluku oko gradova-domaćina za nadolazeći Euro za petak.

- Moramo srediti još neke stvari za tri moguća stadiona - rekao je Čeferin.

SEDAM 'VATRENIH'

Čeferin nije precizirao na kojem to Euru i SP-u ne bi igrali nogometaši iz klubova koji će nastupati u Superligi, a Hrvatska u dosad poznatih 12 klubova ima sedam reprezentativaca; Luku Modrića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića, Antu Rebića, Šimu Vrsaljka, Ivu Grbića i Matea Kovačića.

15:13

- Hvala cijeloj nogometnoj obitelji osim tih 12 klubova. Hvala i nacionalnim vladama. Ova nam ideja pljuje u lice, ne smijemo tim ljudima dati nogomet koji volimo. Moramo učiniti sve što možemo, sve što je u našoj moći za to da Superliga nikada ne urodi plodom.

O NOVCU

- UEFA 90 posto sredstava ionako reinvestira u nogomet i kao takve ih distribuira. Nije ovo samo pitanje novca, za razliku od Superlige koja je. To je interes samo 12 klubova. Ne bih te klubove nazivao prljavima, ali osnovni principi ne mogu se mijenjati. Solidarnost je vječna, ali ona za neke ljude ne postoji. Sve što za takve postoji je samo novac u njihovim džepovima. 

Komentari 241