Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Savršeni' Vettel u Indiji: Uzeo pobjedu, pole i najbrži krug

'Savršeni' Vettel u Indiji: Uzeo pobjedu, pole i najbrži krug
19

Sebastian Vettel na VN Indije odvozio je savršenu utrku, osigurao pole position, najbrži krug i na kraju osvojivši utrku. Button je na cilj stigao drugi, a Alonso treći

VIDEO

Velika Nagrada Indije, na brzoj stazi Buddh International nije donijela previše uzbuđenja kao što su i sami piloti očekivali. Dvije ravnine koje omogućuju pretjecanja i nisu dale previše dvoboja. Osim uobičajenog okršaja Hamilton-Massa u 24. krugu.

Hamilton je zauzeo unutarnju putanju i udario pilota Ferrarija koji je pokušao zaustaviti Britanca. Hamiltona je 'dodir' s Massom koštao odlaska u bokseve i promjene prednjeg krila, dok je Brazilac nekoliko krugova kasnije ponovio grešku iz kvalifikacija i slomio prednji ovjes svog Ferrarija. Oba su pilota završila pod istragom, a Massa je prije odustajanja morao odraditi i drive trough.

Na startu je Vettel zadržao vodeću poziciju i odmah nakon prvih nekoliko krugova počeo stvarati prednost. Iza njegovih su se leđa ostali piloti borili za drugu poziciju. Najbolje je prošao Button koji je 'preskočio' Webbera i Alonsa. 

U sudaru u stražnjim redovima stradao je Glock dok su se Perez, Barrichello i Trulli koji se izvrtio, uspjeli vratiti na stazu.

Prva zaustavljanja u boksevima koja su počela oko 17. kruga nisu donijela previše promjena. Alonso se našao u gužvi i bio prisiljen preteći Schumachera kako bi opet stigao vodeće. Španjolac se približio Webberu i uspio ga prijeći nakon njegovog odlaska u bokseve. No zaustavljanje je čekalo i njega već u idućih nekoliko krugova. Alonso se vratio ispred Webbera, ali vozač Reb Bulla već je imao zagrijane gume i ostao je vrlo blizu Alonsu pokušavajući vratiti treću poziciju.

Na čelu kolone, iako bez izmjena u pozicijama dvoboj s najbržim krugovima vodili su Vettel i Button među kojima je konstantno bio razmak od pet sekundi.

Najviše uzbuđenja ipak priredio je dvoboj momčadskih kolega Rosberga i Schumachera u Mercedesu. Sedmerostruki svjetski prvak s nekoliko brzih krugova uspio je nakon odlaska u bokseve izići na stazu ispred mlađahnog kolege.

Na novoj stazi u Indiji Vettel je upisao sva tri rekorda, pole position, najbrži krug i najvišu stepenicu postolja. Vettel je tako stigao no nove pobjede, 11. u ovoj sezoni. Jenson Button u McLarenu stigao je na cilj drugi, a na treću stepenicu postolja popeo se Fernando Alonso u Ferrariju.

Svi piloti Formule 1 odali su počast vozaču Moto GP-a, Marcu Simoncelliju koji je stradao prošlog vikenda u Sepangu, minutom šutnje, ali i brojem 58, njegovim brojem, na kacigama i bolidima. Jarno Trulli nosio je čak repliku Simoncellijeve kacige. Minuta šutnje održana je i za vozača Dana Wheldona koji je stradao u utrci IndyCara.

Rezultati utrke VN Indije - Greater Noida:

1. Sebastian Vettel (Nje/ RBR-Renault)

2. Jenson Button (VB/ McLaren-Mercedes) +8.4

3. Fernando Alonso (Špa/ Ferrari) +24.3

4. Mark Webber (Aus/ RBR-Renault) +25.5

5. Michael Schumacher (Nje/ Mercedes) +65.4

6. Nico Rosberg (Nje/ Mercedes) +66.8

7. Lewis Hamilton (VB/ McLaren-Mercedes) +84.1

8. Jaime Alguersuari (Špa/ Toro Rosso) 1 krug

9. Adrian Sutil (Nje/ Force India-Mercedes) 1 krug

10. Sergio Perez (Mek/ Sauber-Ferrari) 1 krug

Ukupni poredak vozača:

1. Sebastian Vettel (Nje/ RBR-Renault) 374

2. Jenson Button (VB/ McLaren-Mercedes) 240

3. Fernando Alonso (Špa/ Ferrari) 227

4. Mark Webber (Aus/ RBR-Renault) 221

5. Lewis Hamilton (VB/ McLaren-Mercedes) 202

Ukupni poredak konstruktora:

1. RBR-Renault 595*

2. McLaren-Mercedes 442

3. Ferrari 325

4. Mercedes 145

5. Renault 72

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...