Obavijesti

Sport

Komentari 13

Schalke utrpao četiri komada 'vukovima', Raul zabio 400. gol

Schalke utrpao četiri komada 'vukovima', Raul zabio 400. gol
3

Schalke je s 4-0 'potopio' Wolfsburg u 22. kolu njemačke Bundeslige. Sastav Felixa Magatha opet je izgubila na gostovanju Raul je postigao svoj 400. gol u karijeri

VIDEO

Wolfsburg se još jednom potvrdio kao vrlo slaba momčad na gostovanjima. U 22. kolu Schalke se poigrao sa sastavom Felixa Magatha slavivši s 4-0, uz jubilarni 400. pogodak Raula u karijeri.

Wolfsburg je protiv Schalkea možda najviše koštala strategija, sa svega jednim isturenim napadačem, hrvatskim  reprezentativcem Mariom Mandžukićem. Pokazalo se da je trener Maghat izabrao lošu strategiju već nakon 15 minuta igre. Domaćini su vodili već 2-0. Prvo je legendarni Španjolac Raul u 10. minuti svojim 400. zgoditkom karijere računajući klupske i reprezentativne nastupe doveo Schalke do vodstva, a samo pet minuta kasnije Nizozemac Klaas-Jan Huntelaar zabija za 2-0.

U nastavku su još dvije lopte završile u mreži gostujućeg sastava. Zabio je prvo Matip, a potom raspoloženi Huntelaar kojem je ovo bio 18. bundesligaški pogodak ove sezone. Time se izjednačio na ljestvici najboljih strijelaca Bundeslige s  Bayernovim Mariom Gomezom.

Maria Mandžukića u 81. minuti susreta zamijenio je iskusni bivši bosanskohercegovački reprezentativac Hasan Salihamidžić.

Rekorder Raul

Protiv Wolfsburga je Španjolac zabio  svoj 400. gol u profesionalnoj karijeri koja je započela davne 1994. godine, kada je za madridski Real debitirao sa svega 17 godina.  U dresu 'kraljevskog kluba zabio je do svog odlaska 2010. godine 323 gola. Za španjolsku je reprezentaciju postigao 44 gola, a sada je u dresu njemačkog prvoligaša dostigao prag od 400 golova u profesionalnoj karijeri. Ujedno je to bio i njegov 33. gol otkako je stigao u njemačku momčad prije 18 mjeseci. 

- Nisam znao da sam u mogućnosti postići svoj 400. pogodak u karijeri. Iskreno, radostan sam zbog toga. Lijep je to jubilej – priznao je Španjolac za Sky Sport nakon utakmice.

Bundesliga, 22. kolo:

Schalke – Wolfsburg 4-0 (Raul 10, Huntelaar 15, 72, Matip 49)


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti