Obavijesti

Sport

Komentari 237

Real M. srušio 'prokletstvo' i Schalkeu 04 zabio šest golova

Real M. srušio 'prokletstvo' i Schalkeu 04 zabio šest golova
34

Zabijali su redom Benzema, Bale, Ronaldo, pa opet Benzema, Bale, Ronaldo. Na Veltins Areni je završilo 6-1 za Real Madrid koji se tako plasirao u četvrtfinale LP-a

VIDEO

Nogometaši Real Madrida slavili su u Gelsenkirchenu protiv Schalkea s visokih 6-1 i tako se, s ogromnom prednošću pred uzvrat, praktički kvalificirali u četvrtfinale. 

'Los Blancosi' su prije gostovanja kod Schalkea imali katastrofalnu statistiku protiv njemačkih klubova. U posljednjih 25 utakmica pobijedili su samo jednom, a u posljednjih šest utakmica u nizu nisu pobijedili na njemačkim terenima. Međutim, momčad koju vodi Talijan Carlo Ancelotti sve je to naplatila odličnom predstavom na Veltins Areni gdje je u potpunosti razbila Schalke. 

Real je u vodstvo doveo Karim Benzema u 13. minuti nakon što je Ronaldo izbio sam pred golmana domaćina, a lopta se odbila do Francuza koji bez problema pogađa za vodstvo gostiju. 

Na 2-0 povisio je Gareth Bale nakon što je fenomenalno nanizao čak trojicu obrambenih igrača Schalkea i pospremio loptu pokraj ponovno nemoćnog golmana domaćina. S tim rezultatom otišlo se na odmor, a već tada je bilo jasno da se domaćinu sprema katastrofa. 

U 51. minuti Cristiano Ronaldo zabija za 3-0. Izbio je Portugalac sam pred Matipa koji nije imao šanse već je ga je ovaj 'provozao' biciklom i iskosa s lijeve strane pogodio u suprotni kut. 

Već šest minuta kasnije Real vodi 4-0. Izbio je Benzema, nakon sjajnog dodavanja Ronalda, sam pred golmana domaćina, rutinski ga zaobišao u desnu stranu i pogodio za novo slavlje gostiju na Veltins Areni. 

U 69. minuti Sergio Ramos je poput pravog veznjaka, s gledanjem u suprotnu stranu, gurnuo u for Garetha Balea koji se sjurio po desnoj strani i rutinski zabio pokraj frustriranog Fährmanna. Bio je 13. gol reprezentativca Walesa koji je odigrao fantastičnu utakmicu. 

U 89. minuti Ronaldo je nastavio niz (večeras su kao na traci zabijali Benzema, Bale, Ronaldo, pa opet Benzema, Bale, Ronaldo) i zabio za 6-0. Izbio je Portugalac sam pred domaćeg golmana i rutinski pogodio pokraj njega. 

Međutim kada se činilo da će Schalke 04 morati promijeniti ime u 'Schalke 06', Nizozemac Jan-Klaas Huntelaar opalio je iz očaja jedan volej s ruba šesnaesterca i fenomenalno pogodio u donji dio grede od kuda se lopta odbila za počasni gol domaćina. Bio je to i kraj niza Ikera Casillasa koji do tada čak 952 minute nije primio gol. 

Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za "kraljevski klub". Bila je to solidna predstava hrvatskog reprezentativaca, ali s obzirom na po dva gola Cristiana, Balea i Benzeme, Modrić je ovaj put ostao u drugom planu.

Schalke će se teško oporaviti od ovog poraza, a već u subotu mora na teško gostovanje na Allianz Arenu, gdje ga čeka Bayern München. Real pak s druge strane ide u dobrom raspoloženju na noge Atletico Madridu, gdje ga u nedjelju očekuje veliki gradski derbi u kojem će domaćin tražit bodovno izjednačenje s momčadi Carla Ancelottija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 237
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled