Obavijesti

Sport

Komentari 18

Schumacher: Nemam više mentalitet za ovakvu formulu

Schumacher: Nemam više mentalitet za ovakvu formulu
1

Michael Schumacher više se ne vidi u modernoj formuli 1. Ugovor ga veže za Mercedes na tri godine, ali on ipak razmišlja o odustajanju od svijeta trka

VIDEO

Michael Schumacher tvrdi da više nema 'mentalitet za formulu 1'. Sedmerostruki svjetski prvak vezan je trogodišnjim ugovorom za momčad Mercedesa, no čini se kako bi mogao mnogo ranije ostaviti bokseve. Schumacher ne blista nakon povratka u najelitnije automobilističko natjecanje, a izgleda da su upravo osrednji rezultati ti koji su 'ubili volju' nekad najboljeg pilota na svijetu.

- Posve sam izgubio motivaciju - priznao je Schumacher.

Njemački vozač nije nimalo zadovoljan svojim putom u momčadi Mercedesa. Možda je očekivao lakši posao', a možda je samo vrijeme njegove vladavine svjetskim trkalištima samo prošlo.

- Stigao sam u Mercedes s jasnim ciljem i zadatkom, ne pobjediti pod svaku cijenu, ali pomoći momčadi da se razvije. Radimo na tome vrlo intenzivno i naporno. Bolid je u svojoj drugoj sezoni i još je puno područja u kojima nije kako bi trebao biti, ali napredovat će - ispričao je razlog svog povratka prvak.

- Ja sam problem, ne bolid. Činjenica je da sam mnogo opušteniji od onoga što sam bio. Imam iskustvo, mogu procijeniti kada je potrebno biti stopostotno koncentriran. No, nisam siguran da je moj novi mentalni sklop ono što treba ovoj momčadi. Mislim da nije ispravno za njih. Procijenit ćemo za neko vrijeme da li nastaviti u F1 ili prekinuti - zaključio je Schumacher.

Nakon što je kao momčad Brawn GP momčad na čelu s Jensonom Buttonom osvojila naslov prvaka 2009. nova pravila natjerala su je na nekoliko koraka unatrag. Brawn je postao Mercedes, a kako bi uspjeli nastaviti ondje gdje su stali nakon osvajanja naslova i ne izgubiti korak s ostalim momčadima doveli su Michaela Schumachera.

- Pozvali smo Michaela kako bi nam pomogao s razvojem bolida. Veže ga trogodišnji ugovor i vrlo smo zadovoljni s njim - rekao je Ross Brawn koji je dijelio momčad sa Schumacherom dok su obojica još bila u Ferrariju.

- Ali ako se Schumi više ne osjeća ugodno, onda o tome moramo razgovarati. Ne može se tjerati nekoga da radi nešto što ne želi - stao je na stranu svog vozača Brawn.

- Mi njemu vjerujemo, važan je član naše momčadi. I Nico Rosberg je bez sumnje najbolji momčadski kolega kojeg je Schumacher ikada imao. No Rosberg pripada drugoj generaciji - opisao je odnose unutar momčadi Brawn.

- Nama je potreban ipak netko tko zna kako se razvija bolid i posve razumije bolid bez svih elektronskih komponenta, na onaj stari način - istakao je prednosti svog miljenika Brawn, ali ne umanjujući ni ulogu mladog Rosberga.

- Iako ima 41 godinu Schumacher može još ponešto naučiti od Rosberga. To će mu bez sumnje pružiti mnogo zadovoljstva. Siguran sam da će se i sam Michael u to uvjeriti i produžiti ugovor s nama - zaključio je Brawn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom