Obavijesti

Sport

Komentari 1

Schumijev timski kolega otkrio nove detalje: Mick sad prolazi kroz pakao zbog očevog stanja

Schumijev timski kolega otkrio nove detalje: Mick sad prolazi kroz pakao zbog očevog stanja

Što se tiče prezimena, sigurno mu nije lako nakon svega što je njegov otac napravio. Bio je uz oca kad je bio dijete, a tad je Michael osvajao titule, prokomentirao je bivši vozač Benettona

VIDEO

Veo misterije još je iznad zdravstvenog stanja legendarnog F1 vozača Michaela Schumachera (54), ali ono što znamo je da nije dobro. Njegov sin Mick (24) je u međuvremenu debitirao u Formuli 1, a s teškim bremenom slavnog prezimena sad je treći vozač u momčadi Mercedesa. O tome je progovorio i njegov bivši timski kolega s kojim je dijelio garažu 1994. i 1995. godine pod Benettonom, Johnny Herbert (58).

'Lažni' intervju šokirao je obitelj Schumacher: Tužit će Nijemce
'Lažni' intervju šokirao je obitelj Schumacher: Tužit će Nijemce

- Mick se zapravo u ovoj užasnoj situaciji odlično snalazi. Prolazi kroz pakao, a trenutačno očevo zdravstveno stanje ga također jako rastužuje. Što se tiče prezimena, sigurno mu nije lako nakon svega što je njegov otac napravio. Bio je uz oca kad je bio dijete, a tad je Michael osvajao titule. No, njega sad nema kad je Mick u bolidu - objasnio je.

Monaco Grand Prix - Qualifying - Monte Carlo

Mlađi Schumacher napustio je HAAS nakon dvije godine, a serija nesreća bila je presudna da mu se Gunther Steiner zahvali na suradnji, a onda je ove sezone poslao treći vozač Mercedesa

Skandalozni lažni intervju sa Schumacherom: 'Mogu stajati, a bez obitelji ne bih preživio...'
Skandalozni lažni intervju sa Schumacherom: 'Mogu stajati, a bez obitelji ne bih preživio...'

- Mnogi su ljudi pomogli Micku kroz godine, ali zasigurno bi u ovoj situaciji volio da je otac uz njega. Očekivanja su bila velika, bio je pod ogromnim pritiskom i je li to izvuklo najbolje iz njega? Možda. Je li napravio dovoljno u usporedbi s Magnussenom? Vjerojatno nije. Nije stvorio priliku da nastavi biti u bolidu - objasnio je bivši Michaelov kolega.

Kronologija Schumijeve nesreće:

  • 29. prosinca 2013. - Michael Schumacher teško je ozlijedio glavu u padu na francuskom skijalištu blizu Meribela. Sa sinom Mickom spuštao se po Combe de Saulireu ispod vrha Dent de Burgin u francuskim Alpama. Izašao je sa staze, zapeo za kamen koji ga je katapultirao u zrak. Istog dana prebačen je u bolnicu Moutiers, pa poslije i u onu u Grenobleu, specijaliziranu za ozljede glave. Stavljen je u komu kako bi se spriječilo otjecanje mozga. 
  • 30. prosinca 2013. - Iz bolnice javljaju da se Michael bori za život te da postoji opasnost da se nikada ne probudi iz kome
  • 2. siječanj 2014. - Liječnici su objavili početak buđenja iz kome.
  • 2. siječnja 2014. - Najtužniji rođendan Michaela Schumachera. U bolnicu stižu brojne poruke podrške, no stanje je nepromijenjeno.
  • 6. siječnja 2014. - Prve poruke ohrabrenja. Mediji javljaju kako je Michael pokazao mali napredak te da više nije u životnoj opasnosti.
  • 12. siječnja 2014. - Počinju nagađanja o buđenju iz kome. Dan poslije Schumacheru su testirali mozak kako bi vidjeli mogu li ga početi buditi.
  • 22. siječnja 2014. - Nakon niza ohrabrujućih vijesti iz Grenoblea pojavila se bojazan da bi Schumacher mogao ostati u komi do kraja života.
  • 30. siječnja 2014. - Iz liječničkog tima potvrdili su da ga bude iz kome. Michael je na kratko otvorio oči. Liječnici nastavljaju proces buđenja u sljedećih mjesec dana. U međuvremenu dolaze brojne poruke podrške prijatelja, navijača, obožavatelja...
  • 2. ožujka 2014. - Vijesti nisu dobre. Brojni ugledni neurokirurzi potvrđuju kako se boje da se Michael nikada neće u potpunosti oporaviti te da ga samo čudo može spasiti.
  • 12. ožujka 2014. - Glasnogovornica je potvrdila da Michael daje znakove ohrabrenja iako sada već ima samo 55 kilograma.
  • 29. ožujka 2014. - Schumacher je u komi već tri mjeseca, no liječnici i obitelj uvjereni su da će se izvući.
  • 3. travnja 2014. - Naznaka odličnih vijesti. Menadžerica je potvrdila kako Michael pokazuje znakove poboljšanja te da nije istina da leži u vegetativnom stanju.
  • 4. travnja 2014. - Sabine Kehm javlja da se Schumi na trenutke budi i da je pri svijesti. Sredina lipnja 2014. - Prebačen je s intenzivne njege na rehabilitacijski odjel. 
  • 16. lipnja 2014. - Schumacher je pri svijesti napustio bolnicu u Grenobleu i preselio u Sveučilišnu bolnicu u Lausannei. 
  • 9. rujna 2014. - Napustio Lausanneu i preselio u svoj dom u Glandu u Švicarskoj, prilagođen za što lakši oporavak. 
  • Studeni 2014. - Izvori javljaju da je Schumacher paraliziran, u kolicima i da ne može govoriti.
  • Prosinac 2014. - Izvori javljaju da je Schumacher sve bolje te da je počeo prepoznavati članove obitelji i prijatelje. I dalje ne može govoriti i u kolicima je.
  • Siječanj 2015. - Pojavila se informacija da je Michael prepoznao lica svoje djece, obitelj je demantirala te navode.
  • Ožujak 2015. - Schumacherova žena prodala je privatni avion i luksuznu kuću, troškovi liječenja penju se na 14 milijuna eura.
  • Rujan  2015. - Svjetski mediji objavili su da je Schumacher izgubio 40 posto tjelesne težine i da ima oko 40 kilograma, obitelj je to demantirala.
  • Prosinac 2015. - Objavljeno je da Schumacher može hodati, obitelj je šokirana lažima koji se šire o njemu i odmah je to demantirala. 
  • Srpanj 2016. - Stanje je jako teško, više detalja ne smijem otkriti, rekla je glasnogovornica Michaela Schumachera.
  • Rujan 2016. - Obitelj je tužila njemački magazin koji je napisao da Michael može hodati.
  • Rujan 2017. - Pojavila se informacija da će Schumacher uskoro na operaciju u SAD. To je također demantirano.
  • Prosinac 2017. - Još se nije predao, bori se, rekao je Jean Todt, Schumijev bivši šef u Ferrariju.
  • Ožujak 2018. - Njegovo stanje ne može se bitno popraviti, rekao je neurokirurg Colin Shieff, koji nije liječio Schumachera, ali na temelju svog iskustva procijenio je kako se u ovakvim slučajevima pomaci gotovo nikad ne događaju.
  • Kolovoz 2018. - Pojavila se vijest da je Michaelova supruga Corinna kupila veliko imanje na Mallorci za 30 milijuna eura čiji je bivši vlasnik predsjednik Reala Florentino Perez i da će tamo preseliti Michaela.
  • Studeni 2018. - U javnosti se pojavilo pismo Corinne Schumacher njemačkom glazbeniku Saschi Herchenbachu, a u njemu je napisala kako je "Michael veliki borac i neće se prestati boriti"
  • 29. prosinac 2018. - Prošlo je točno pet godina od Schumijeve nesreće na skijanju.
  • Rujan 2019. - Le Parisien javlja kako Schumacher pod lažnim imenom odlazi na terapiju matičnim stanicama u Pariz.
  • Prosinac 2019. - Velike stvari počinju malim koracima, zagonetno je rekla Corinna Schumacher
  • Rujan 2020. - Konačno prava istina: Schumi je navodno budan, diše i može napraviti neki korak uz pomoć drugih
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram